Матеріали NGL.media отримали перемогу у двох номінаціях конкурсу «Честь Професії»

Найкраще розслідування і аналітика року у локальному медіа
31 Травня 2024
Мар'яна Вербовська (зліва) і Катерина Родак (справа) під час церемонії нагородження переможців конкурсу професійної журналістики «Честь Професії 2024» (фото NGL.media)

Мар'яна Вербовська (зліва) і Катерина Родак (справа) під час церемонії нагородження переможців конкурсу професійної журналістики «Честь Професії 2024» (фото NGL.media)

Відразу дві статті NGL.media стали переможцями національного конкурсу професійної журналістики «Честь Професії 2024» у номінаціях найкраще розслідування і аналітика у локальному медіа. Урочиста церемонія оголошення переможців відбулася 30 травня у Києві.

Найкращим розслідуванням у локальному медіа визнана стаття «Сліпа довіра. Брудні руки, фальшиві препарати і гроші. Як 22 українці втратили зір через лікарів», авторками якої були Наталя Онисько та Катерина Родак. Раніше це ж розслідування отримало спеціальну відзнаку Національного конкурсу журналістських розслідувань 2023.

Найкращою аналітикою у локальному медіа журі «Честі Професії» визнало дослідження «Ультразвуки смерті. Десятки тисяч дельфінів загинули у Чорному морі внаслідок російського екоциду» Мар’яни Вербовської і Назара Тузяка.

Підтримайте нашу роботу прийнятним для вас фінансовим внеском

Ще одне розслідування NGL.media – «Труханули телеграм. Хто насправді стоїть за найбільшою в Україні мережею анонімних телеграм-каналів і скільки це коштує» Катерини Родак – увійшло до фіналу конкурсу у спеціальній номінації «Найкращий матеріал на тему дотримання професійних стандартів та журналістської етики під час війни».

Раніше матеріали NGL.media (тоді «Наші гроші. Львів») перемагали у конкурсі «Честь Професії» у 2018 і 2020 роках.