НАЗК передало у поліцію справу про подарований сину військкома будинок

10 Вересня 2023

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) підтвердило, що син львівського військового комісара Андрія Дубового отримав у подарунок будинок у Брюховичах. Після проведеної перевірки НАЗК склало та направило до департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції обґрунтований висновок про корупційне правопорушення Дубового, що може завершитися конфіскацією будинку.

Теперішній стан будинку Владислава Дубового у Брюховичах (фото NGL.media)

Теперішній стан будинку Владислава Дубового у Брюховичах (фото NGL.media)

«Жінка, яка подарувала будинок сину воєнкома, пов’язана особистими стосунками з чоловіком (виховують спільну малолітню дитину), який перебуває на обліку в цьому ж ТЦК і є особою, придатною до проходження служби в умовах війни, – йдеться у повідомленні НАЗК, поширеному 9 вересня. – Цей чоловік з часу повномасштабного вторгнення жодного разу не викликався для проходження військово-лікарської комісії, оновлення даних чи виконання інших мобілізаційних розпоряджень».

Мова йде про подарований на ім’я Владислава Дубового будинок площею майже 640 м2 у престижному львівському передмісті Брюховичі, про який вперше розповіли NGL.media у липні. Ми з’ясували, що коштовний подарунок зробила Альбіна Савчук, відома численними забудовами у Брюховичах.

Вважаєте, що корупцію у військкоматах треба викорінювати? Тоді підтримуйте журналістів

Судячи з повідомлення НАЗК, ймовірною причиною такого подарунку став громадянський чоловік Альбіни Савчук, який перебуває на обліку в ТЦК, очолюваному Андрієм Дубовим. НАЗК не вказує прізвище цього чоловіка, але, за даними NGL.media, йдеться про відомого місцевого бізнесмена з сумнівною репутацією Андрія Завадського.

Цей випадок НАЗК кваліфікувало за ст. 172-5 КУпАП (порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків), яка передбачає конфіскацію подарунка, а також штраф від 134,2 тис. грн до 268,4 тис. грн.