Гуманітарний штаб ЛОВА підтвердив використання підпільних складів в селі Убині

22 Серпня 2023

Майже через тиждень після публікації розслідування NGL.media про використання Львівською ОВА підпільних складів з необлікованою гуманітаркою у селі Убині гуманітарний штаб ЛОВА підтвердив оприлюднену раніше інформацію. Про це йдеться у відповіді на запит NGL.media, надісланій 21 серпня.

«Гуманітарний хаб при КЗК ЛОР КМЦ «Львівський палац мистецтв» передавав гуманітарний вантаж Максимовичу Ярославу Богдановичу, на тимчасове зберігання, дата передачі 04.04.2022; характер гуманітарного вантажу – дитячий, жіночий, чоловічий одяг, який був у вжитку, тобто вживані речі; кількість – 15 палет», – сказано, зокрема, у відповіді.

Нагадаємо, що раніше у Львівському палаці мистецтв, керівництво якого очолювало гуманітарний штаб ЛОВА, відмовлялись підтверджувати інформацію про використання складу в Убинях на тій підставі, що документація про використання гуманітарки, що проходила через гуманітарний штаб, виявилась невпорядкованою.

Цю історію намагаються замовчати. Але ми знайшли ці склади, власників і орендаторів; ми порпались у смітті, аби добути документи Міноборони – і ми не зупинимось. Твій донейт нам допоможе

У письмовій відповіді Львівському палаці мистецтв також вказано, що пізніше цей вантаж відправили на адресу управління Державної міграційної служби у Херсонській області (5 палет) і благодійного фонду «Рідний берег» в Одесі (10 палет). Зимовий одяг відправили зі Львова відповідно 20 і 22 грудня, повідомила NGL.media представниця гуманітарного штабу Ольга Тимик.  Представники ДМС у Херсонській області і БФ «Рідний край» підтвердили отримання гуманітарної допомоги зі складу в Убинях.

«Наші волонтери забрали зимовий одяг, ще там були продукти, медикаменти та медичне обладнання. Роздали ми це все у квітні, разом з представниками партії «Батьківщина» в Одесі», – сказав NGL.media директор фонду «Рідний берег» Сергій Веселов.

Нагадаємо, що у кінці квітня детективи БЕБ виявили на двох складах у селі Убині за 35 км від Львова сотні тонн необлікованої гуманітарної допомоги, власників якої досі не можуть встановити. Досі ніхто з керівництва ЛОВА чи Львівської облради не визнавав, що обласна влада використовувала ті склади. Зараз розслідування веде Офіс генпрокурора, офіційних підозрюваних у цій справі досі нема.