Львівська мерія не погодила забудову лісової зони в Брюховичах

27 Червня 2023

Вигляд на ділянку (у глибині) у Брюховичах, де планують будівництво нового житлового комплексу, станом на лютий 2023 року (фото НГЛ)

Виконавчий комітет Львівської міськради не погодив будівництво багатоквартирного житла біля санаторію «Львів» у Брюховичах. Містобудівні умови і обмеження (МУО) на нове будівництво хотіла отримати компанія львівська компанія «Перформенс 2», однак члени виконкому проголосували проти.

Йдеться про будівництво двосекційного житлового будинку на двох земельних ділянках загальною площею 0,22 га на вул. Курортній у Брюховичах. Територія розташована навпроти місцевого парку та впритул до недіючого санаторію «Львів». Поруч компанія з подібною назвою «Перформенс» раніше уже звела 6-поверховий багатоквартирний будинок.

Питання видачі МУО на нове будівництво вже виносились на розгляд виконкому Львівської міськради, однак тоді питання перенесли «з метою детальнішого доопрацювання». Забудовник звернувся до Львівського окружного адміністративного суд і зобов`язав виконком повторно розглянути можливість надання МУО.

Тож через майже два роки питання знову внесли у порядок денний, уже зі змінами – зокрема, висоту майбутнього будинку знизили з 18 до 15 м, а кількість поверхів обмежили чотирма, як цього вимагають ДБН для селищ. Втім, не змінився відсоток плями забудови ділянки (45%), тому довелося б вирубати частину дерев, що зараз ростуть на ділянці.

Приблизне місце розташування ділянок, скрін з Google

Під час засідання виконкому 27 червня на відеозв’язок вийшов представник забудовника адвокат Олег Огородник. Він заявив, що виконком має затвердити минулий варіант проекту МУО, без жодних змін.

Заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, якій проводив засідання виконкому, заявив, що ділянка, де «Перформенс 2» планує будівництво, «це фактично лісова зона». А заступник мера з питань містобудування Любомир Зубач повідомив, що ще до розгляду містобудівних умов і обмежень забудовник встановив будівельний паркан.

Таким чином питання не отримало голосів, містобудівні умови і обмеження мерія не погодила.

ТОВ «Перформенс 2» було засноване двома компаніями, серед бенефіціарів яких були Андрій Худо, Юрій Назарук, Дмитро Герасімов з «Холдингу емоцій «!Фест» та інші. Втім, у грудні 2021 року єдиним власником «Перформенс 2» став Семен Коритов.

 

Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки National Endowment for Democracy. Зміст публікації є винятковою відповідальністю редакції i не відображає погляди National Endowment for Democracy.