Донька Олександра Свіщова облаштує апартаменти у центрі Львова

27 Червня 2023

вул. Дорошенка, 8. фото: скрін з Google Maps

Компанії доньки львівського бізнесмена Олександра Свіщова надали містобудівні умови і обмеження для облаштування апартаментів в будинку в центрі Львова. Таке рішення погодив виконавчий комітет Львівської міської ради 27 червня.

Виконком розглянув питання про реконструкцію верхніх поверхів будинку на вул. Дорошенка, 6-8 під апартаменти. Ініціатором виступила компанія «Ігрек Інвест», якій належать приміщення у цьому будинку. Під час засідання виконкому головний архітектор Львова Антон Коломєйцев повідомив, що будинок перебуває у поганому стані і йому не завадить реставрація.

«Такі адаптації в ногу з часом, вони ухвалюються у всіх містах Європи», – також повідомив Коломєйцев.

Після реконструкції висота будинку зможе максимально становити 18,8 метрів. Зі слів Коломєйцева, реконструкція будинку не вплине на конфігурацію даху.

Одноосібною засновницею ТОВ «Ігрек Інвест» є Вікторія Свіщова – донька відомого львівського бізнесмена Олександра Свіщова та сестра депутата Львівської обласної ради Віталія Свіщова.

Будинок на вул. Дорошенка, 8 у Львові розташований в межах історичного ареалу, але не є пам’яткою архітектури. Кілька років тому «Ігрек Інвест» викупив приміщення у цьому та сусідньому будинку в міської ради Львова.

Нагадаємо, що Львів досі не має затверджений історико-архітектурний опорний план, де чітко прописані умови для будівельних робіт в історичній частині міста. Мінкульт вважає, що видавати МУО без цього документу взагалі не можна, але особливо і не перешкоджає новому будівництву. У міській раді Львова вважають це питання суперечливим, тож не припиняють підтримувати розбудову історичного центру.

 

Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки National Endowment for Democracy. Зміст публікації є винятковою відповідальністю редакції i не відображає погляди National Endowment for Democracy.