Родинна фірма екс-прокурора з Луцька розіграла тендер з його зятем, щоб продати вживаний сміттєвоз

28 Червня 2023

Позірні конкуренти на тендері КП «Луцькспецкомунтранс» співвласниця ТОВ «Спецкомунтех» Анастасія Веніславська та ФОП Дмитро Булюк, як виявилось, перебувають у тривалих романтичних стосунках (фото «Сила правди»)

Луцька компанія «Спецкомунтех», співвласницею якої номінально є донька екс-заступника прокурора Волинської області Анастасія Веніславська, увійшла в змову з її бойфрендом Дмитром Булюком, щоб продати комунальному підприємству «Луцькспецкомунтранс» вживаний сміттєвоз за 1,9 млн грн. Обставини цієї оборудки з’ясувала редакція місцевого центру журналістських розслідувань «Сила правди».

Комунальне підприємство Луцької міськради з вивезення сміття «Луцькспецкомунтранс» за результатами відкритих торгів придбало у ТОВ «Спецкомунтех» вживаний  сміттєвоз Iveco Eurocargo ML190EL25 за 1 894 800 грн. Як з’ясували журналісти «Сили правди», єдиним конкурентом ТОВ «Спецкомунтех» був ФОП Булюк Дмитро Андрійович – цивільний чоловік Анастасії Веніславської, на яку записано 50% «Спецкомунтех».

До 2020 року ТОВ «Спецкомунтех» у рівних частках володіли лучанка Наталія Самойліч та екс-заступника прокурора Волинської області Вадим Веніславський, який потім переписав свою частку на доньку прокурора Анастасію Веніславську. Натомість другий учасник Дмитро Булюк зареєструвався підприємцем лише за два тижні до тендеру.

Прямий зв’язок з родиною Веніславських журналісти запідозрили завдяки тому, що в одному з наступних договорів Булюка з «Луцькспецкомунтранс» була вказана офіційна поштова скринька і контактний номер директора ТОВ «Спецкомунтех».

Вивчивши соцмережі Анастасії Веніславської, розслідувачі з’ясували, що вона перебуває у тривалих романтичних стосунках з Дмитром Булюком. В додатку GetContact телефонний номер Булюка означений як «хлопець Анастасії» і «зять Веніславського».

Як писали раніше «Наші гроші. Львів», це не перший випадок, коли «Спецкомунтех» помічений у сумнівних оборудках – наприклад, раніше компанія Анастасії Веніславської продала міськраді Ківерців прибиральну техніку з переплатою у близько 1,6 млн грн, хоча ще напередодні була готова продати цю ж техніку значно дешевше.

Волинська компанія продала чиновникам техніку дорожче власного прайсу