Після публікації NGL.media «Енергоатом» розірвав всі угоди з компанією з «чорного списку»

26 Червня 2023

Хмельницька АЕС (фото RLuts)

За тиждень після публікації «Наші гроші. Львів» про укладення шести договорів на 78 млн грн з ТОВ «Укртехремонт» з «чорного списку» АМКУ, структури НАЕК «Енергоатом» розірвали усі угоди з цією компанією.

Нагадаємо, що у квітні «Укртехремонт» був оштрафований і включений у так званий «чорний список» АМКУ за змову на торгах того ж таки «Енергоатому». Включення компанії у «чорний список» означає заборону отримувати бюджені підряди на конкурентних закупівлях. Проте «Укртехремонт» уже під накладеними санкціями встиг підписати з «Енергоатомом» ще низку угод на загальну суму 78,32 млн грн, що стосувалися ремонтних робіт на Хмельницькій та Рівненській АЕС.

Через тиждень після публікації НГЛ про цей випадок, усі угоди були скасовані.

Власником та керівником ТОВ «Укртехремонт», зареєстрованого в Броварах у 2016 році, вказаний киянин Вадим Ілюшин, якому також належить ТОВ «Укрпромтехремонт». З моменту заснування компанія уже підписала через Prozorro 108 договорів (в тому числі 100 договорів саме з НАЕК «Енергоатом») на загальну суму 263,92 млн грн.

 

Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки National Endowment for Democracy. Зміст публікації є винятковою відповідальністю редакції i не відображає погляди National Endowment for Democracy.