Директор комунальної установи отримав від сільради майже 4 млн грн як підприємець

31 Травня 2023

Вид на село Колочава Хустського району Закарпатської області

Колочавська сільська рада Хустського району Закарпатської області віддала десятки підрядів на ремонт об’єктів громади приватному підприємцю, який одночасно є директором комунального підприємства тієї ж сільради.

Директор комунального підприємства «Еко» Микола Пишка зареєструвався підприємцем наприкінці 2020 року і вже за кілька днів почав отримувати приватні замовлення від Колочавської сільради. На сьогодні загальна вартість угод становить близько 4 млн грн.

У травні комунальник-підприємець отримав у Колочаві найдорожчий підряд на 1,44 млн грн, що дозволило провести його без процедури відкритих торгів. Сільрада уклала з підприємцем пряму угоду на облаштування місць для внутрішньо переміщених осіб у клубі села Негровець, що входить до Колочавської громади.

Відповідальний за закупівлі Колочавської сільської ради Юрій Радівілов прокоментував НГЛ вибір підрядника одним словом «Дешевше!», відмовившись пояснити з чим порівнювали пропозицію Миколи Пишки.

Паралельно з підприємницькою діяльністю Микола Пишка з 2016 року очолює комунальне підприємство «Еко» Колочавської сільської ради. Отримати його пояснення, чому підряди отримує він особисто, а не очолюване ним комунальне підприємство, НГЛ не вдалося. Микола Пишка вислухав запитання телефоном, але пожалівся на поганий зв’язок і пообіцяв передзвонити. Дзвінка ми, звичайно ж, не дочекалися.

Нагадаємо, що схожий підряд на ремонт будівлі для переселенців вартістю 1,3 млн грн у селі Ізки отримав у травні колишній голова села Колочава Юрій Кливець. Він звільнився з сільради у жовтні минулого року, зареєстрував ФОП і одразу отримав замовлення на ремонт садка у селі Синевир.

 

Цей матеріал підготовлено в рамках проекту Інституту висвітлення війни та миру за фінансової підтримки МЗС Королівства Норвегії. Зміст публікації є винятковою відповідальністю редакції i не відображає погляди МЗС Королівства Норвегії чи Інституту висвітлення війни та миру.