Будівлі для переселенців у закарпатських селах ремонтує колишній сільський голова

18 Травня 2023

Юрій Кливець, фото з сайту agropolit.com

Пилипецька сільська рада на Закарпатті віддала підряд на ремонт будівлі для внутрішньо переміщених осіб заступнику голови сусіднього села, який звільнився з посади і зареєструвався підприємцем менше року тому. Вартість угоди 1,3 млн грн.

Підряд на капітальний ремонт нежитлової будівлі для тимчасового розміщення вимушених переселенців в селі Ізки вартістю 1,3 млн грн отримав ФОП Кливець Юрій Васильович. Пилипецька сільська рада уклала з підприємцем пряму угоду.

«Це допорогова закупівля і ми самі знайшли підрядника, – пояснила НГЛ Ганна Пуйо, відповідальна за закупівлі Пилипецької сільради. – Обрали саме його, бо так голова з ним домовився».

Очевидно, що голова громади Віталій Пиринець добре знайомий з Юрієм Кливцем, який ще з 2015 року років очолював село Колочава. Починаючи з 2021 року, коли утворилася окрема Колочавська громада, Юрій Кливець став заступником її голови з питань діяльності виконавчих органів. У серпні минулого року він зареєструвався як фізична особа-підприємець, але звільнився з Колочавської сільради лише у жовтні.

У листопаді 2022 року Юрій Кливець отримав перше держзамовлення. Тоді сусідня Синевирська громада уклала з підприємцем-новачком пряму угоду на 2 млн грн. Вчорашньому чиновнику довірили капітальний ремонт дитсадка у селі Синевир для переселенців. Капремонт будівлі вартістю 1,3 млн грн у селі Ізки став уже другим підрядом для Юрія Кливця.

 

Цей матеріал підготовлено в рамках проекту Інституту висвітлення війни та миру за фінансової підтримки МЗС Королівства Норвегії. Зміст публікації є винятковою відповідальністю редакції i не відображає погляди МЗС Королівства Норвегії чи Інституту висвітлення війни та миру.

Після звільнення з посади головний комунальник Коломиї став заробляти мільйони