Суд арештував рахунки підприємств родичів Медведчука та Козака із 40 млн грн

05 Травня 2022

Фото: ДБР

Суд наклав арешт на корпоративні права та рахунки компаній, що належать родичам народних депутатів України Віктора Медведчука та Тараса Козака. На заарештованих рахунках знаходилось понад 40 млн грн, повідомляє Державне бюро розслідувань.

Вчора, 4 травня, працівники Територіального управління ДБР Львова провели обшуки на об’єктах, пов’язаних з родинами депутатів. Слідчі дії відбувалися за шістьома адресами, одна з них – на Київщині, решта – на території Львівської області.

Фото: ДБР

Наприклад, як з’ясували журналісти «Наші гроші. Львів», в селищі Брюховичі обшук проводили на території колишнього профілакторію «Сосновий бір», що належить ТОВ «Зелений бір». Компанію контролює Богдан Козак, брату нардепа Тараса Козака. У березні минулого він намагався продати ділянку колишнього профілакторію за понад 5 млн доларів.

Раніше, 27 квітня, слідчі ДБР провели обшуки за 23 адресами у Львові та Львівській області, що пов’язані з Тарасом Козаком та його родиною. Крім того, обшуки відбулися у квартирах директора та головного бухгалтера компанії «Керамбуд». А ще – у львівській квартирі цивільної дружини Тараса Козака Наталії Лавренюк. Тут слідчі вилучили понад 108 тис. доларів США, 8,5 тис. євро, 18,6 тис. російських рублів, документи на об’єкти нерухомості та банківські картки.

ДБР повідомляє, що у ході слідчих дій також вилучило цінні картини, предмети антикваріату, інші коштовності. Бюро ініціюватиме питання щодо накладення на них арешту та передачу до Національного агентства з управління активами.

Обшуки проводилися у межах кримінального провадження за підозрою у зловживанні владою та порушенні правил охорони або використання надр та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом (ст. 364, ст. 240, ч. 2 ст. 209 КК України). Родичі Козака та Медведчука є суб’єктами кримінального провадження щодо незаконного видобутку піску на двох кар’єрах у Львівські області.

 

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.