Проросійського блогера Анатолія Шарія затримали в Іспанії

05 Травня 2022

Анатолій Шарій

Проросійського блогера Анатолія Шарія, якого підозрюють у державній зраді, 4 травня 2022 року затримали в Іспанії. Про це повідомляє Служба безпеки України. Затримали Шарія правоохоронні органи Іспанії.  А сама операція стала можливою завдяки багаторівневій співпраці СБУ, Офісу генерального прокурора та міжнародних партнерів.

«Це затримання – чергове свідчення того, що кожен зрадник України рано чи пізно отримає заслужене покарання, це є невідворотним», – йдеться в повідомленні СБУ.

Нагадаємо, що українська спецслужба підозрює Анатолія Шарія у вчиненні злочинів, передбачених двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 111 (Державна зрада) та ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками). Підозру йому оголосили ще минулого року.

На переконання слідчих СБУ, він здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері. Є підстави вважати, що Анатолій Шарій діяв на замовлення іноземних структур. Докази слідства підтверджені низкою експертних досліджень, які встановили, що у виступах блогера наявні факти його підривної діяльності проти України.

Шарій часто виступав на проросійських каналах Віктора Медведчука та російських федеральних телеканалах та вів власний блог. На підозру у державній зраді Шарій так відреагував у своєму відео. Далі цитата:

«Я так розумію, що мені ставлять в провину те, що я кажу, що в Україні громадянська війна. Так я повторю десять разів – в Україні громадянська війна. Ставлять в провину те, що я кажу, що Україна – колонія. Так, я вважаю, що Україна – це колонія. Це (мовляв – ред.) державна зрада. Та пішли вони в дупу з такою державною зрадою», ‒ заявляв пропагандист.

 

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.