Богдан Дубневич розподілив бюджетні гроші на народний дім в Давидові, який будує його фірма

03 Квітня 2015

Народний депутат Богдан Дубневич повідомив, що кілька днів тому він та депутати Пустомитівської районної ради «плідно попрацювали» і передбачили 4,85 млн грн на будівництво та реконструкцію 14 об’єктів інфраструктури району. Йдеться про розподіл коштів місцевого бюджету, за рахунок державної субвенції.

Згідно з дописом Богдана Дубневича на його сторінці в Facebook, на будівництво народного дому в с. Давидів цього року виділять 618,5 тис. грн, а на будівництво школи в селі Наварія – 500 тис. грн.  Для реконструкції з добудовою приймально-діагностичного та реанімаційного відділення стаціонару Пустомитівської центральної районної лікарні – 500 тис.грн.  Крім того по 100 тис. грн передбачено для добудов Годовицько-Басівської та Гамаліївської шкілта інше.

Screenshot_2015-04-03-01-26-56

Щоправда, Богдан Дубневич не повідомив, що серед об’єктів, за реконструкцію яких він вболівав, є ті, що будуть виконувати контрольовані ним компанії. І це одні з найдорожчих об’єктів.

Наприклад, на реконструкцію амбулаторії в селі Чижки передбачено 1,02 млн грн на цей рік. Дві фірми, пов’язані з братами Дубневичами – «Технобуд» та «Стрім-Львів», ще минулого року намагались розіграти тендер на реконструкцію амбулаторії. Цього року розкриття пропозицій повинно відбутись 6 травня.

Щодо народного дому в селі Давидів, то угоду про його будівництво сільська рада уклала ще у 2012 році з фірмою самого Богдана Дубневича – ТОВ «Новояворівськенергопостач». Вартість угоди – 13,52 млн грн.

Тут Богдан Дубневич не лише зможе заробити 618 тис.грн (цього року), але й виконати свою передвиборчу обіцянку. Адже під час кампанії він обіцяв «сприяти завершенню будівництва народного дому».

До речі, піар за рахунок державних коштів застосовував ще в попередній каденції його брат – депутат Ярослав Дубневич. В квітні минулого року Ярослав Дубневич виклопотав субвенцію з державного бюджету на будівництво  народного дому в селі Мшана (Городоцький район) за 10,4 млн. грн. А будівництво  мало здійснювати ТОВ «ТІР», власником якого є  Юрій Пастернак, давній менеджер і бізнес-партнер Дубневичів.