Колишній працівник братів Дубневичів відреставрує віллу в Самборі

18 Грудня 2013

Реставрацію двох пам’яток архітектури на Львівщині замовило управління капітального будівництва Львівської обласної державної адміністрації. Як повідомляється у Віснику державних закупівель, до кінця 2014 року у місті Комарно (Городоцький район) ТОВ «Стрім- Львів» проведе реставраційні та протиаварійні роботи в Костелі Різдва Богородиці (ХVІІ ст.) вартістю 1,8 млн грн.

А в Самборі ТОВ БРП «Технобуд» відреставрує віллу на вул. Стебельського, 8 (початок ХХ ст.) за 2,2 млн грн.

Фірми конкурували між собою в обох тендерах від УКБ, інших учасників на торгах не було. В обох випадках було обрано дешевшу пропозицію, проте різниця в цінах була незначною.

Згідно з технічною документацією, у Костелі Різдва Богородиці відремонтують дах – замінять дерев’яні конструкції, перекриють листами з цинково-титанового сплаву, облаштують зливи тощо. У Самборі ремонтні роботи проведуть у всьому будинку – відремонтують дах, відреставрують ліпнину на фасаді, частково замінять підлоги, огорожу тощо.

Засновниками ТОВ «Стрім-Львів» є Юрій Савицький та Володимир Федина. Фірма заснована ще у 2003 році, проте за даними Вісника державних закупівель, досі не перемагала в державних тендерах. Натомість на сайті фірми є перелік об’єктів, роботи на яких вона виконувала. Серед іншого також є реконструкція школи в місті Комарно. Ще у 2012 році серед засновників фірми був Володимир Савицький, батько чинного співзасновника, який також був співвласником ТОВ «Октант», фірми, яка сьогодні перебуває в процесі припинення діяльності, а ще нещодавно потрапила у скандалі з рейдерським захопленням бази відпочинку «Захар Беркут» в селі Волосянка.

ТОВ БРП «Технобуд» є власністю Юрія Пастернака, екс-директора ТОВ “Корпорація Колійні ремонтні технології” депутатів Ярослава та Богдана Дубневичів. Останнім часом це підприємство активно бере участь тендерах, змагаючись з перемінним успіхом з підприємствами колишніх керівників.