Львівська міськрада видала ще три «містобуди» на самовільне будівництво у Брюховичах

07 Червня 2024

Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев підписав 6 червня ще три накази про затвердження містобудівних умов та обмежень (МУО) на масштабне будівництво на території колишнього профілакторію у Брюховичах. Нагадаємо, це будівництво почалося ще до отримання необхідних дозволів.

Раніше NGL.media з’ясували, що власниками понад п’яти гектарів території колишнього профілакторію у Брюховичах стали люди, прямо пов’язані з Ігорем Карачуном – сином співвласника мережі супермаркетів АТБ Віктора Карачуна.

Попри відсутність МУО та інших дозволів, там розгорнули масштабне будівництво принаймні чотирьох споруд. Станом на 21 травня дві великі будівлі перебували на етапі першого поверху, ще дві менші – уже на етапі другого поверху.

Не відвідавши ділянку, головний архітектор Львова Антон Коломєйцев видав 16 травня перший наказ про затвердження МУО на будівництво на одній із ділянок і спільну ділянку площею 5,09 га розділили на шість частин – одну велику і п’ять менших  для «відпочинково-оздоровчого комплексу з приміщеннями для тимчасового проживання та приміщеннями водно-оздоровчого призначення».

Після звернень NGL.media працівники міської інспекції ДАБК виїхали на місце, оглянули ділянку і скерували в ДІАМ лист-скаргу щодо виявленого самочинного будівництва. 

Незважаючи на офіційно зафіксований факт самовільного будівництва, Антон Коломєйцев підписав 6 червня ще три дозволи на будівництво комплексу і на ділянках Наталії Биби, Дениса Синенка та Ігоря Карачуна.

Сподобався текст? Підтримай NGL.media!

Навіть маленькі внески роблять можливими великі розслідування


Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки National Endowment for Democracy. Зміст публікації є винятковою відповідальністю редакції i не відображає погляди National Endowment for Democracy