Київський суд наклав арешт на чеську нерухомість Романа Гринкевича

Печерський районний суд Києва наклав арешт на нерухоме майно Романа Гринкевича у Празі. Арешт накладений не лише квартиру Гринкевича в одному із центральних районів чеської столиці, але й увесь будинок і земельні ділянки під ним.

NGL.media з’ясували з допомогою чеських колег з Investigace.cz, що Роману Гринкевичу належить квартира площею 90,8 м2 на п’ятому поверсі ЖК Marina Island. Цей житловий комплекс розташований на березі Влтави у центрі Праги.

Житловий комплекс Marina Island розташований на березі Влтави в історичному празькому районі Голешовіце (фото Google)

Житловий комплекс Marina Island розташований на березі Влтави в історичному празькому районі Голешовіце (фото Google)

Цю квартиру Роман Гринкевич придбав у березні 2018 року за 8 880 850 чеських крон (майже 11,2 млн грн за курсом НБУ на той час).  З договору купівлі-продажу випливає, що він як власник квартири є співвласником усього житлового комплексу і землі під ним.

В ухвалі Печерського райсуду Києва, прийнятій ще на початку квітня, але опублікованій лише в середині травня, зазначено, що арешт накладений і безпосередньо на квартиру Гринкевича, і на весь житловий комплекс разом з землею. Офіс генпрокурора, який виступав ініціатором накладення арешту на майно Романа Гринкевича, впродовж двох тижнів не зміг відповісти на запитання NGL.media щодо реалізації процедури арешту і чи не обмежуватиме такий арешт права власників інших квартир у будинку.

Сподобався текст? Підтримай NGL.media!

Навіть маленькі внески роблять можливими великі розслідування

Нагадаємо, на початку року наклали арешт на українське майно батька і сина Гринкевичів та пов’язаних з ними осіб – зокрема, п’ять будинків, сім квартир, вісім автомобілів преміум-класу, 18 земельних ділянок, мотель, відпочинковий комплекс і кілька десятків нежитлових чи виробничих приміщень.

28-річний Роман Гринкевич і його батько Ігор Гринкевич є підозрюваними участі у злочинному угрупованні та шахрайстві, вчиненому в умовах воєнного стану в особливо великих розмірах у межах справи про постачання неякісного одягу для ЗСУ. Наразі Роман Гринкевич перебуває під вартою з можливістю внесення застави у 393 млн грн.


Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки National Endowment for Democracy. Зміст публікації є винятковою відповідальністю редакції i не відображає погляди National Endowment for Democracy