Угоду на центр для біженців у селі на Львівщині скасували через порушення

25 Січня 2024

Перемишлянська міськрада розірвала угоду на реконструкцію колишньої лікарні під притулок для вимушено переміщених осіб (ВПО) вартістю понад 40 млн грн. Причиною скасування угоди стало рішення Держаудитслужби, яка після публікації NGL.media виявила значні порушення у тендері.

У висновку Держаудитслужби вказано, що виявлені порушення (відсутність переліку будматеріалів і вартості робіт, відсутність спеціальної будівельної техніки тощо), призвели б до завищення вартості проекту.

Нагадаємо, що у грудні минулого року NGL.media повідомили про угоду на 40,2 млн грн між Перемишлянською міською радою та ТОВ «Тім-Буд», що передбачала реконструкцію закинутої лікарні у селі Дунаїв з населенням менше 700 осіб, розташованому за 24 км від Перемишлян на межі з Тернопільщиною. За словами заступника мера Перемишлян Романа Репета, у відремонтованій будівлі планували розмістити 30-40 неповносправних ВПО.

Згідно з рішенням Держаудитслужби, угоду було розірвано за згодою сторін. Жодні роботи за договором виконані не були, тому грошей за цим договором компанія «Тім-Буд» не отримала. Раніше NGL.media виявили завищення вартості будматеріалів цією компанією у підряді на реставрацію території собору Святого Юра у Львові.

Якщо ви володієте інформацією про ймовірні корупційні порушення – ви можете звернутися до редакції NGL.media, скориставшись формою зворотного зв’язку.

Підготував Максим Піхо


Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки National Endowment for Democracy. Зміст публікації є винятковою відповідальністю редакції i не відображає погляди National Endowment for Democracy