У віддаленому селі на Львівщині відремонтують центр для біженців за 40,2 млн грн

11 Грудня 2023

Територіальний центр соціального обслуговування Перемишлянської міської ради уклав угоду на 40,2 млн грн з ТОВ «Тім-Буд», якою передбачені ремонтно-реставраційні роботи будівлі для тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб (ВПО). З’ясувалося, що власниця цієї компанії є співзасновницею благодійного фонду, директора якого затримали за вивезення ухилянтів з України.

Колишня лікарня у селі Дунаїв, яку планують використовувати для розміщення 30-40 неповносправних ВПО

Колишня лікарня у селі Дунаїв, яку планують використовувати для розміщення 30-40 неповносправних ВПО

ВПО планують поселити у капітально відремонтованій будівлі колишньої лікарні у селі Дунаїв з населенням менше 700 мешканців, розташованому за 24 км від Перемишлян на межі з Тернопільщиною. Усі роботи мають бути завершені до кінця наступного року, а фінансування здійснюватиметься за рахунок місцевого бюджету.

Заступник мера Перемишлян Роман Репета у коментарі Tvoemisto.tv повідомив, що проєктом передбачено облаштування 30-40 місць для проживання неповносправних осіб.

Львівська компанія «Тім-Буд» отримала підряд без конкуренції як єдиний учасник тендеру і планує залучити двох субпідрядників – ТзОВ «Європейські системи безпеки» і ТзОВ «Технології клімату та автоматизація систем».

Цей підряд є найбільшим в історії «Тім-Буд» з моменту запуску системи Prozorro у 2016 році. Власницею компанії є співзасновниця львівського благодійного фонду «Оланта Добро» Тетяна Дубровна. Минулого року 28-річного директора цього фонду затримали за спробу виїзду двох чоловіків під виглядом волонтерів через систему «Шлях».

Підготував Максим Піхо


Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки National Endowment for Democracy. Зміст публікації є винятковою відповідальністю редакції i не відображає погляди National Endowment for Democracy