Стрийська міськрада збільшила фінансування приватного футбольного клубу

23 Січня 2024

Стрийська міськрада збільшила фінансування футбольного клубу «Скала 1911», президентом якого є мер Стрия Олег Канівець, до 6,2 млн грн на 2024 рік – це на 830 тис. грн більше, ніж у минулому році. Загалом за чотири роки Стрийська міськрада виділила на фінансування приватного футбольного клубу майже 15,4 млн грн.

Фінансування приватного ФК «Скала 1911» у розмірі 6,2 млн грн вказане окремим рядком у бюджеті Стрийської міської територіальної громади на 2024 рік.

Міський голова Стрия Олег Канівець у кепці ФК «Скала 1911»

Міський голова Стрия Олег Канівець у кепці ФК «Скала 1911»

Раніше NGL.media вже повідомляли про фінансування приватного футбольного клубу, президентом якого є мер міста Олег Канівець. Отримувати стабільне фінансування з міського бюджету «Скала 1911» стала незабаром після його перемоги на виборах у 2020 році.

Тоді заступник мера Стрия Микола Дмитришин заявив, що твердження про бюджетне фінансування приватного футбольного клубу є помилковим, бо гроші отримує не клуб, а однойменна громадська організація. Зазначимо, що засновниками громадської організації «ФК “Скала 1911”» стали сам Микола Дмитришин і син мера міста Тарас Канівець. У 2023 році було створене ТОВ «ФК “Скала 1911”», засновниками якого стали ГО «ФК “Скала 1911”» і місцевий підприємець Роман Рибчинський.

При цьому донедавна обома організаціями – і ТОВ, і ГО – керував депутат Стрийської міськради Володимир Бурій. У грудні минулого року на посаді директора ГО «ФК “Скала 1911”» його змінив Володимир Брич, а Бурій залишився керівником ТОВ «ФК “Скала 1911”».

Підготував Максим Піхо

P.S. 25 січня Олег Канівець надав NGL.media документи, які свідчать, що у серпні минулого року Микола Дмитришин і Тарас Канівець вийшли з числа засновників ГО «ФК “Скала 1911”». Ця інформація не доступна у відкритих джерелах, оскільки Єдиний реєстр громадських формувань закритий, а в ЄДР зміни засновників громадських організацій не відображаються.


Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки National Endowment for Democracy. Зміст публікації є винятковою відповідальністю редакції i не відображає погляди National Endowment for Democracy