Після публікації NGL.media Хотинська міськрада розірвала угоду на ремонт шелтеру з переплатами

18 Грудня 2023

Хотинська міська рада розірвала угоду на ремонт шелтеру для ВПО після звернення юристів Bihus.info та нещодавньої публікації NGL.media, що стосується значних переплат на вартості будматеріалів. З виявленими NGL.media фактами переплат юристи проєкту «Свої Люди» від Bihus.info звернулись до Держаудитслужби, після чого міськрада розірвала з ТОВ «Дор-буд Інвест СВ» уже укладений договір на 27,1 млн грн.

У вересні NGL.media повідомили про угоду між Хотинською міськрадою і ТОВ «Дор-буд Інвест СВ», кошторис якої був завищений щонайменше на 2,3 млн грн. До того ж, це був уже другий випадок завищення вартості ремонту шелтерів у Хотині.

Після втручання наших колег-юристів проєкту «Свої Люди» , Держаудитслужба повідомила, що замовник та підрядник розірвали договір за згодою сторін. Роботи за договором виконані не були, тому жоних коштів за цим договором компанія «Дор-буд Інвест СВ» не отримала.

Нагадаємо, звернутись за безкошт овною юридичною консультацією і з’ясувати, чи є в певному кейсі корупційне правопорушення, або ж отримати допомогу з подачею заяви про злочин, може кожен журналіст чи громадський активіст – через пошту push@bihus.info.

Якщо ви володієте інформацією про корупційні порушення – ви можете звернутися до редакції NGL.media, скориставшись формою зворотного зв’язку.

Підготував Максим Піхо


Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки National Endowment for Democracy. Зміст публікації є винятковою відповідальністю редакції i не відображає погляди National Endowment for Democracy