Хотинська міськрада продовжує переплачувати за ремонти шелтерів для ВПО

12 Вересня 2023

Чернівецька компанія «Дор-буд Інвест СВ» уклала нову угоду з міськрадою Хотина на ремонт приміщення для вимушено переміщених осіб (ВПО). Це уже другий підряд компанії на ремонт шелтерів у Хотині – і в обох випадках аналіз NGL.media виявив значне завищення вартості будматеріалів.

Приміщення колишньої школи-інтернату №2 у Хотині відремонтують для розміщення переселенців (фото Google)

Приміщення колишньої школи-інтернату №2 у Хотині відремонтують для розміщення переселенців (фото Google)

Угода вартістю 27,1 млн грн, укладена міськрадою з ТОВ «Дор-буд Інвест СВ» 5 вересня, передбачає, що реконструкція будівлі колишнього інтернату і за адресою вул. Андрія Борулі,14 у Хотині під шелтер для переселенців має бути завершена до кінця цього року.

Єдиним конкурентом ТОВ «Дор-буд Інвест СВ» на торгах виявилось ПП «Укр-Капітал-Буд», яке запропонувало трошки вищу ціну і 27,18 млн грн .

Проте і вартість роботи ТОВ «Дор-буд Інвест СВ» виявилась завищеною щонайменше на 2,3 млн грн, про що свідчить аналіз кошторису.

Приклади завищення вартості Згорнути

ТоварКошторисРинокПереплата, тис. грн
металопластикові вікна10,8 тис. грн/м26,4 тис грн/м2585,7
металопластикові двері17,2 тис. грн/м26,9 тис грн/м2854,3
Металочерепиця (0,55мм)676 грн/м2410 грн/м2440,4
Інвертор Solis234,1 тис. грн/шт67,4 тис грн/шт

 

333,4
Ceresit СМ 1122 грн/кг9 грн/кг 64,7

Це вже другий підряд на ремонт приміщень для ВПО, який Хотинська міськрада уклала з «Дор-буд Інвест СВ» – і знову за завищеними цінами. Аналіз першої угоди, укладеної 3 липня, також виявив переплату на 4 млн грн.

Цікаво, що вересневій угоді компанія-підрядник на деякі позиції суттєво збільшила ціни, порівняно з липневою угодою. Наприклад, металопластикові вікна подорожчали у півтора рази – з 6,9 тис. грн/м2 до 10,8 тис. грн/м2.

Власником чернівецького ТОВ «Дор-буд Інвест СВ» є Любомир Зуляк, якому також належить ПП «Кронос БМ» у Хотині. Керівником «Дор-буд Інвест СВ» вказаний Сергій Николайчук, який до переходу в бізнес працював чиновником Чернівецької ОДА і в 2019-му балотувався до Верховної Ради від партії «Громадянська позиція».

Контактний мобільний телефон «Дор-буд Інвест СВ» також використовує ГО «Вогнем і мечем», співзасновником якої є згаданий Сергій Николайчук.

Цього року ТОВ «Дор-буд Інвест СВ» отримала уже 13 підрядів на суму 92 млн грн, з них 50,4 млн грн – від Хотинської міськради.

Підготував Максим Піхо


Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки National Endowment for Democracy. Зміст публікації є винятковою відповідальністю редакції i не відображає погляди National Endowment for Democracy