ЛОДА витратить 33,3 млн грн на Центр безпеки громадян у гірському селі

31 Жовтня 2023

Управління капітального будівництва Львівської ОДА уклало угоду на 33,3 млн грн з ТОВ «Будівельний альянс Монтажпроект» на будівництво Центру безпеки громадян у селі Новий Кропивник, що входить до складу Східницької громади. Аналіз кошторису свідчить, що вартість деяких будматеріалів завищена у півтора рази.

Як стверджує видання «Наші гроші», низка цін у підсумковій відомості ресурсів перевищують ринкові ціни. Наприклад, дахові сендвіч-панелі з базальтової вати товщиною 200 мм коштують 2580 грн/м2, хоча реально вони коштують у півтора рази дешевше. У півтора рази завищені ціни на вогнезахисний матеріал Ендотерм-400202, арматуру композитну склопластикову, світлодіодні світильники СЕТО TPL-34 Prom 120 тощо.

ТОВ «Будівельний альянс Монтажпроект» отримало підряд від ЛОДА без конкуренції, бо на відкриті торги більше ніхто не прийшов.

Для участі в торгах треба було підтвердити фінансову спроможність – зокрема, показати чистий річний дохід не менше 100% очікуваної угоди за кожен з останніх трьох років. Цю вимогу замовник пояснив тим, що «роботи по об’єкті мають бути виконані якісно та в стислі терміни», а також тим, що підрядник за власні кошти купуватиме необхідні матеріали, оскільки аванс не передбачений.

Раніше Держагентство відновлення оприлюднило методику проведення тендерів на відбудову цивільних об’єктів, де рекомендується перевіряти чистий дохід учасника за будь-який з трьох останніх років чи за менший звітний період поточного року. При очікуваній сумі замовлення до 100 млн грн рекомендується вимагати обсяг чистого доходу не менше 80%.

Директором і засновником ТОВ «Будівельний альянс Монтажпроект» із Вінниччини є Роман Гринкевич. Це син львівського підприємця Ігоря Гринкевича. Компанія створена у 2018 роц і за свою коротку історію неодноразово ставала предметом негативних публікацій в ЗМІ.