Поліція почала розслідування у Тернополі та Дніпрі за публікаціями NGL.media

19 Липня 2023

Поліція порушила відразу два кримінальних провадження після нещодавніх публікацій NGL.media, що стосуються зловживань з бюджетними підрядами. За виявленими у цих публікаціях фактами юристи Bihus.info звернулися з відповідними заявами до поліції та прокуратури. В результаті правоохоронні органи порушили кримінальні провадження.

У червні ми повідомили, що управління ЖКГ Тернопільської міськради уклало відразу чотири прямі (безконкурентні) угоди вартістю 3,3 млн грн з Антоном Рудніцким, який виявився свекром заступниці начальника цього ж управління Ірини Рудницької. 13 липня тернопільська поліція почала досудове розслідування за підозрою у неналежному виконанні службовою особою службових обов’язків, що завдало істотної шкоди громадським інтересам. Загалом Антон Рудніцкий отримав уже майже 25 млн грн від управління, де працює його невістка.

«Наші гроші. Львів» стали NGL.media

За два тижні до того ми писали про серйозне порушення антимонопольного законодавства, коли ТОВ «Буд МВТ» отримала бюджетний підряд на 16,5 млн грн на Дніпропетровщині, хоча ця компанія перебувала у «чорному списку» АМКУ. Ми з’ясували, що представники компанії серед іншої тендерної документації подали фальшиву довідку про те, що ТОВ «Буд МВТ» не притягувалась до відповідальності за порушення законодавства про економічну конкуренцію.

В результаті, після втручання наших колег-юристів з Bihus.info, місцева поліція порушила 14 липня кримінальне провадження за фактом складання та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів.

Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки National Endowment for Democracy. Зміст публікації є винятковою відповідальністю редакції i не відображає погляди National Endowment for Democracy