Будівельники з Дніпра претендують на 16,5 млн грн, приховавши своє перебування у «чорному списку» АМКУ

31 Травня 2023

фото з сайту Межівської селищної ради

«Центр первинної медико-санітарної допомоги» Межівської селищної ради, що на Дніпропетровщині, визначився з підрядником, що має провести капремонт в амбулаторії сімейної медицини. При очікуваній вартості в 17,4 млн грн виконати замовлення за 16,5 млн зголосилось дніпровське ТОВ «Буд МВТ».

Компанія, яка у лютому змінила власника та директора, була єдиним учасником торгів, тож конкуренції як такої не було. Тим не менш замовник вивчив подані учасником документи та не знайшов у них порушень. Не помітив і  невідповідності в одній із довідок, в якій фірма заявила, що не притягувалась до відповідальності за порушення законодавства про економічну конкуренцію.

І це при тому, що лише у березні цього року Антимонопольний комітет визнав ТОВ «Буд МВТ» та його «конкурента» – ТОВ «Аква-Строй» винними у змові на 6-ти торгах, та присудив штраф на загальну суму 119,15 тис. грн.

Окрім штрафу, «Буд МВТ» ще наступні три роки з дати рішення не може перемагати в торгах, оскільки тепер перебуває в списку оштрафованих АМКУ, який ще називають «чорним списком». Тож, пропозицію цієї компанії мали б відхилити, однак «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Межівської селищної ради цього не зробив.

Не помітили порушень і Петриківська селищна рада, що планує віддати фірмі 897,74 тис. грн за укладання тротуарної плитки на території місцевого будинку дитячої та юнацької творчості», а також Межівська селищна рада, яка у квітні підписала з «Буд МВТ» контракт на ямковий ремонт вулиць за 2,99 млн грн.

Як ми вже згадували, незадовго до отримання штрафу від АМКУ, а саме наприкінці лютого 2023 року, Максима Буряка та Віктора Гончаренка, що були власниками фірми до цього, замінив Роман Мікаєлян. Він же став і директором товариства.

Згідно з довідкою про наявність працівників, яку «Буд МВТ» подавало на торги, фірма змінила й працівників. Усі вони були працевлаштовані не раніше 2023 року. Було орендовано й нове приміщення. Додаткову техніку фірма наразі наймає у ТОВ «Тотал Гравіс» Надії Просяник та Дмитра Карпенко.

Сам же Роман Мікаєлян серед засновників чи керівників інших підприємств наразі не значиться.

 

Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки National Endowment for Democracy. Зміст публікації є винятковою відповідальністю редакції i не відображає погляди National Endowment for Democracy.