Cервісний центр МВС купив учбове авто у компанії з «чорного списку» АМКУ

18 Липня 2023

Провівши відкриті торги з особливостями, регіональний сервісний центр МВС у Сумській області замовив учбову Toyota Corolla у ТОВ «Артмотор». Ця сумська компанія перебуває у так званому «чорному списку» АМКУ, що забороняє їй брати участь у бюджетних тендерах, проте підрозділ МВС все ж уклав з нею договір.

ТОВ «Артмотор» стало єдиним учасником торгів, запропонувавши очікувану замовником вартість у 900 тис. грн.

Проблема у тому, що у листопаді минулого року Антимонопольний комітет (АМКУ) оштрафував ТОВ «Артмотор» на 7,14 млн грн за участь у змові з харківським ТОВ «Артсіті» і наклав трирічну заборону на участь у бюджетних закупівлях. Проте «Артмотор» приховав цей факт, прямо збрехавши у довідці, наданій сервісному центру МВС.

«Наші гроші. Львів» стали NGL.media

Власницею сумського ТОВ «Артмотор» вказана киянка Тетяна Акімова. До серпня 2022 року її бізнес-партнерами були громадяни РФ Лариса Атапіна та Олексій Горбов, що провадили свою діяльність з Харкова. Свого часу в засновниках також значився ще один росіянин Олександр Лалаян, власник ТОВ «Артсіті», за змову з яким «Артмотор» і отримав свого часу штраф від АМКУ.

Загалом за даними Prozorro, ТОВ «Артмотор» вже підписало 92 договори на 34,57 млн грн.

 

Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки National Endowment for Democracy. Зміст публікації є винятковою відповідальністю редакції i не відображає погляди National Endowment for Democracy