Замість журналістів НТА орендарем клубу Picasso став керівник медіацентру клубу Козловського

07 Липня 2023
Колишній нічний клуб Picasso, де облаштував студію телеканал НТА, належить Львівській міськраді

Колишній нічний клуб Picasso, де облаштував студію телеканал НТА, належить Львівській міськраді

Власником ПП «Клуб Пікассо» замість працівників телеканалу НTA став 39-річний Богдан Тимовчак, керівник медіацентру футбольного клубу «Рух», що належить відомому бізнесмену Григорію Козловському. Раніше номінальними власниками ПП «Клуб Пікассо», яке володіє правом оренди комунального приміщення колишнього нічного клубу, були керівники підконтрольного Козловському телеканалу НТА Віталій Крутяков і Наталія Струк.

Зміну власності ПП «Клуб Пікассо» зареєстрували 6 липня. Богдан Тимовчак також став директором підприємства.

Нагадаємо, що у 2020 році найстаріший нічний клуб Львова «Picasso» припинив роботу, а ПП «Клуб Пікассо», яке орендувало комунальне приміщення площею 560,9 м2, перекупила компанія «НТА+», номінальними власниками якої були головна продюсерка НТА Наталія Струк і креативний продюсер НТА Віталій Крутяков. У колишньому клубі облаштували телестудію НТА.

Фейкові люди ЛьвоваГрупа акаунтів вигаданих людей у Facebook працює на Григорія Козловського, його друзів та медіа

Григорій Козловський контролював телеканал НТА орієнтовно з 2018 року, разом з екс-депутатом «Свободи» Ігорем Кривецьким. Але нещодавно з’явились повідомлення, що Козловський продав свою частку відомому волинському бізнесмену і політику Ігорю Палиці. Важливо наголосити, що структура власності НTA заплутана. Ліцензія видана не «НТА+» (яке у червні перейменувалось на «Струк і Крутяков продакшн»), а «НТА – Незалежне телевізійне агентство» – цією компанією через «НТА інвест груп» володіє екс-нардеп Дмитро Добродомов. У коментарі «Детектор медіа» він заперечив інформацію про продаж телеканалу Палиці.

Сам Григорій Козловський офіційно не був власником ні однієї, ні другої юридичної особи.

З 2020 року між Львівською міськрадою і ПП «Клуб Пікассо» триває конфлікт, який вилився в низку судових спорів.

Наприклад, тоді ж, у 2020-му, виконком Львівської міськради передав комунальні приміщення клубу площею 560,9 м2 комунальній установі «Львівський міський молодіжний центр» для створення міського молодіжного центру. За позовом «Клуб Пікассо» Західний апеляційний господарський суд визнав це рішення недійсним. У листопаді 2022 року касаційний суд не задовольнив скаргу міськради на це рішення.

«Наші гроші. Львів» стали NGL.media

Також є позов ПП «Клуб Пікассо» з оскарження реєстрації права власності на приміщення клубу за Львівською міськрадою. Господарський суд Львівської області відмовив ПП «Клуб Пікассо» у задоволенні позову, але міськрада подала апеляцію, бо у мотивувальній частині рішення суд вказав, що договір оренди вважається продовженим на період дії карантину у зв’язку з пандемією коронавірусу, хоча формально цей договір закінчився у липні 2021 року. Апеляцію міськрада програла. В результаті телестудія НТА продовжує працювати у комунальному приміщенні.