Фірма-новачок лише за місяць уклала 35 прямих угод з Рівненською міськрадою

11 Травня 2023

Створене лише на початку лютого цього року рівненське ТОВ «Буд Сіті Рівне» уже отримало від департаменту інфраструктури та благоустрою Рівненської міської ради замовлень на загальну суму 6,97 млн грн. Уклавши за місяць відразу 35 угод, невідома компанія вийшла відразу на шосте місце у рейтингу підрядників міськради за два роки.

Перший договір за безконкурентною процедурою сторони підписали 7-го квітня на 199,32 тис грн. Після чого за аналогічною схемою було укладено ще 34 угоди (станом на 11 травня). Усі стосуються проведення поточного ремонту проїздів між будинками чи прибудинкової території на суми трошки менше 200 тис грн кожна.

Жодна з цих закупівель не була конкурентною, бо згідно з законом відкриті торги проводяться від 200 тис. грн і вище. Зважаючи на безконкурентність, ТОВ «Буд Сіті Рівне» не мало потреби подавати будь-які документи про наявну матеріально-технічну базу чи кількість персоналу.

Створене ТОВ «Буд Сіті Рівне», за даними держреєстру, 1 лютого 2023 року. Власницею та керівницею компанії вказана рівнянка Олена Мосягіна, яка раніше не фігурувала серед засновників будь-яких підприємств.

Кореспондент НГЛ спробував розпитати Олену Мосягіну про несподівано плідну співпрацю з Рівненською міськрадою. Однак, почувши запитання, вона попросила перетелефонувати їй пізніше і більше на зв’язок не виходила.

У департаменті інфраструктури та благоустрою Рівненської міськради дізнатись про причини такого успіху новоствореної компанії теж не вдалось. Уповноважений із закупівель Сергій Гордієвський заявив, що він лише готує документи, а оскільки всі 35 укладених угод не потребували проведення конкурентних торгів, то вся його робота обмежувалась публікацією звітів у Prozorro. Оперативно поговорити з директором департаменту Русланом Гудимою не вдалося – у його приймальні нам порекомендували або записатись до нього на прийом, або ж писати інформаційний запит.

Майже 7 млн грн, отриманих ТОВ «Буд Сіті Рівне» лише за місяць співпраці з Рівненською міськрадою, дозволили компанії посісти відразу шосту сходинку у рейтингу підрядників департаменту інфраструктури, починаючи з липня 2021 року.

Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки National Endowment for Democracy. Зміст публікації є винятковою відповідальністю редакції i не відображає погляди National Endowment for Democracy.