Важливі події Львова та області за 13 квітня

13 Квітня 2022

У Львові продовжують роботи з убезпечення пам’яток. Фото: Роман Балук

  • Директором Львівського комунального підприємства «Львівсвітло» призначили Руслана Миляника. Нового керівника сьогодні під час апаратної наради представив міський голова Львова Андрій Садовий. До цього Миляник працював директором ТОВ «Львівенерго» і ТОВ «Компанія Інстал Груп».
  • Сьогодні у Львові розпочали монтаж вже другого модульного житла для вимушено переміщених осіб у районі вулиць Наукова-Пулюя. За словами заступника міського голови з містобудування Любомира Зубача, там розмістять близько 120 будиночків. Нагадаємо, у Львові завершують облаштовувати перше тимчасове модульне містечко на вул. Уласа Самчука.
  • Франція передала Львівщині 95 тонн високородючої насіннєвої картоплі. Допомогу розділять між 20 дрібними господарствами. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький. Львівщина першою серед регіонів України отримала таку гуманітарну допомогу. Невдовзі насіннєву картоплю можуть отримали й інші області України.
  • Після Великодня, з 26 квітня, у місті запрацюють 50 чергових дошкільних навчальних закладів. Вони діятимуть із дотриманням правил безпеки в умовах воєнного стану, повідомляє Львівська міська рада. Зараз починають формувати групи по 12 дітей. З міркувань безпеки вони працюватимуть у співвідношенні 1 вихователь на 2-3 дитини, тож перебування у садочках буде безпечним для діток, адже відповідальні зможуть швидко завести малечу до укриття. Також усі приміщення садочків – з належно облаштованими укриттями.
  • Перше медичне об’єднання Львова отримало два автомобілі швидкої медичної допомоги від UNICEF. Ці швидкі укомплектовані найнеобхіднішим: є монітор пацієнта, киснева маска, дефібрилятор, каталка. Раніше UNICEF передав об’єднанню  укомплектовані медичні набори з ліками, а також навчально-розважальні комплекти для покращення психоемоційного стану маленьких пацієнтів.
  • У Львівській обласній військовій адміністрації повідомили, що станом на 1 квітня до бази внесено 2 269 внутрішньо переміщених осіб, за проживання яких в приватних оселях власникам житла виплатять компенсацію. Це роблять у рамках програми допомоги «Прихисток» для домовласників, які безоплатно розміщують внутрішньо переміщених осіб. Рахують компенсацію в людино-днях і за березень нарахували 12,8 тисяч таких людино-днів. На виплату цієї компенсації вже передбачено 189,6 тис. грн.

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.