СБУ затримала жінку, яка публікувала дані про дислокацію ЗСУ у Facebook

14 Квітня 2022

Фото ілюстративне

Управління СБУ у Львівській області повідомило про вручення підозри жінці, яка публікувала в мережі інформацію про дислокацію Збройних сил України.

На особистій сторінці у соціальній мережі «Facebook» вона публікувала точні дані про розташування українських військових у Львові, що є протизаконним.

«Зловмисниця постила матеріали, які дають можливість ідентифікувати на місцевості розташування військовослужбовців ЗСУ. Наслідки такої публікації могли бути фатальними для наших захисників, адже ці дані заборонені для поширення», – йдеться у повідомленні Служби безпеки України.

Зображення УСБУ у Львівській області

Жінку підозрюють у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 114-2 ККУ (поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань). Поширення такої інформації загрожує позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років (якщо за цими даними можна ідентифікувати військових на місцевості) або від восьми до дванадцяти років (якщо це відбувалося за змовою або з метою надання інформації ворогу чи спричинило тяжкі наслідки).

Наразі встановлюють інформацію про те, чи співпрацювала львів’янка із російськими спецслужбами. Підозрювану взяли під варту.

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.