Росія двічі завдала ракетні удари по Львову

26 Березня 2022

Фото ілюстративне

Голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький повідомив, що сьогодні приблизно о 16:30 сталися два ракетних удари у межах Львова. Інформація про те, що було влучання у житловий будинок чи інші об’єкти інфраструктури не підтвердилася. За попередніми даними, постраждали п’ять людей.

Пізніше, о 19:00, пролунали ще три вибухи.

***

Перед вибухами пролунав сигнал повітряної тривоги.

«Жителі Львова та області, зберігайте спокій. Прошу вас не поширювати фото- та відеоматеріали, не розголошуйте локацію у коментарях. Пам’ятайте, що російська розвідка 90% інформації отримує зі соцмереж. Усю офіційну інформацію, яку можна повідомляти, я повідомлю згодом», – написав голова ОВА.

Міський голова Львова Андрій Садовий о 17:40 повідомив, що можливі повторні обстріли росії. А пізніше – про те, що горить один із промислових об‘єктів, де зберігається паливо.

«Житлова інфраструктура не постаждала. На місці працюють всі відповідні служби. Прошу всіх залишатись в укриттях до відбою повітряної тривоги», – повідомив Андрій Садовий.

Приблизно о 19 годині по Львову відбувся ще один авіаудар, написав Андрій Садовий. Майже одночасно про вибухи написав і Максим Козицький.

«Ще один авіадур поблизу Львова. Сталося ще три потужні вибухи. Повітряна тривога зберігається! Залишайтесь в укриттях, зберігайте спокій. Не розповсюджуйте жодної інформацї, фото чи відео до офіційних повідомлень», – повідомив Максим Козицький. 

«В результаті нових ракетних ударів по Львову завдано значних збитків об’єктам інфраструктури. Житлові будинки не постраждали. Триває гасіння пожеж», – написав Андрій Садовий.

Нагадаємо, 13 березня росія вдарила ракетами по Міжнародному центру миротворчості та безпеки (Яворівський полігон), в результаті атаки загинули 35 людей, а 18 березня – по території Львівського державного авіаційно-ремонтного заводу.

 

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.