Міськрада погодила чергове будівництво на Пимоненка всупереч генплану

17 Грудня 2021

Проект будівництва. Джерело: Візуалізація забудовника

Виконавчий комітет Львівської міської ради видав містобудівні умови та обмеження на будівництво житлових багатоповерхівок на вулиці Пимоненка. Вказаний дозвіл суперечить генплану.

Містобудівні видали ПП «Зодчий 2010». Будівництво будуть проводити на ділянці площею 0,3 га на території садівничого кооперативу «Зелена балка». Зараз ця територія у приватній власності підприємства. Проектом передбачається зведення двох багатоквартирних будинків. Один з них матиме дві секції по 8 та 6 поверхів і окремо 6 поверховий. Висота будинків – 32 та 26 метрів відповідно. Загалом тут передбачено 104 квартири та підземний паркінг на 87 автомобілів.

Згідно з генеральним планом, територія належить до зони малоповерхової та садибної забудови. Проект висотного будівництва вдалось реалізувати завдяки змінам детального плану території обмеженого вулицями Зеленої-Пасічної-Пирогівки. Це вже четверта зміна цього ДПТ. За останню у листопаді проголосували депутати ЛМР. А ще раніше за зміни виступила і архітектурно-містобудівна рада. Тоді головний архітектор проєкту Петро Крупа сказав, що основний детальний план цієї території на сьогодні вже втратив свою актуальність оскільки його розробляють на 10 років.

Сьогодні, під час виконкому головний архітектор Львова Антон Коломєйцев заявив, що йде мова про «будівництво житла середньої поверховості з приміщенням для дошкільнят». А також, що тут є повна відповідність детальному плану і передбачений дворівневий паркінг.

Ще Коломєйцев додав, що раніше забудовник отримав містобудівні умови на будівництво офісного центру на сусідній ділянці.

Також окремо висловився заступник мера з містобудівних питань Любомир Зубач (не входить до виконкому), який повідомив, що інвестори мають намір долучитись до будівництва дороги, яка з’єднає вулицю Пимоненка та Пасічну. Міський голова зазначив, що потрібно додати це зобов’язання і поставив на голосування. Усі проголосували «за».

Що відбувається у районі

Нагадаємо, територію в межах вул. Зеленої-Пасічної-Пирогівки за останні роки активно забудовують багатоповерхівками. Наприклад, тут, окрім ЖК «Hugge», також є житловий комплекс «Villa Magnolia» на 5 поверхів, такої ж поверховості ЖК «Villa Magnolia Spring» та ЖК «Rubicon Premium» на 6 поверхів.

Про забудовника

ПП «Зодчий 2010» засноване у Львові та належить Василеві Левицькому та Олександрові Островському через ТОВ «Лев Девелопмент». Це одні з найактивніших львівських забудовників, зокрема, згаданий ЖК «Hugge», на Пимоненка також зводять вони.