Автопарк: хто купував найдорожчі автомобілі у 2021 році

20 Грудня 2021

«Наші гроші. Львів» проаналізували закупівлі автомобілів державними установами за 2021 рік. У топі найдорожчих автівок придбання від СБУ, Служб автомобільних доріг та дрібних селищних рад.

Для рейтингу аналізували держзамовлення із п’яти областей західної частини України. Це Львівська, Івано-Франківська, Тернопільська, Закарпатська та Чернівецька області. Абсолютним лідером стало Управління Служби безпеки України у Львівській області.

Під час укладання рейтингу враховувались лише легкові автомобілі неспеціалізованого призначення. Оскільки в іншому випадку найдорожчими виявились б автомобілі швидкої медичної допомоги.

Також під час аналізу виявилось, що цього року найбільше автомобілів замовляли лікарні, управління поліції, СБУ та дорожні служби. А найбільш популярним автомобілем став Renault Duster за, орієнтовно, півмільйона гривень.

ТОП 7 найдорожчих закупівель:

  1. Найдорожчий автомобіль замовила Служба безпеки України у Львівській області. За 1,24 млн грн придбали Skoda Kodiaq Sportline. Постачальником стало ТОВ «Автотрейдінг-Львів». Базова версія такого автомобіля коштує 835 тис. грн. Комплектація, яку замовило СБУ у Львівській області має бортовий комп’ютер, інформаційну навігаційну систему, звукову систему з 10 динаміками та двозонну систему кондиціонування.
  1. На другому місці також СБУ у Львівській області, яке також у грудні 2021 придбало два автомобілі у ТОВ «Ніко-захід» загальною сумою 2,17 млн грн. Це Mitsubishi Pajero Sport 2.4 AT Intense за 1,21 млн грн та Mitsubishi Outlander Ultimate 2.4 за 962 тис. грн. Обидва автомобілі мають камеру заднього огляду, систему контролю сліпих зон та запобігання зіткнень під час паркування.
  1. І третє місце у списку найдорожчих автомобілів також посідає СБУ у Львівській області. У того ж постачальника ТОВ «Ніко-захід» купили ще одну Mitsubishi. Цього разу моделі L200. До машини додатково замовили сигнально-гучномовний пристрій та комплект зимових шин.
  1. На четвертому місці рейтингу позашляховик Toyota RAV4 Hybrid, який Мостиська міська рада придбала за 1,1 млн грн. Купили автомобіль у ТОВ «Сервісний центр «Діамант». Це гібридна модель Toyota RAV4, яка має поєднання бензинового та електричного двигунів. Автомобіль також обладнаний системою допомоги під час руху бездоріжжям, старту на підйомі, звукового попередження про присутність іншої машини, автоматичного дальнього світла.

Toyota RAV4 Hybrid Фото: Toyota

  1. Зарічанська сільська рада (Іршавський район, Закарпатська обл.) також замовила Toyota RAV4, але у комплектації Launge за 1,03 млн грн. Постачальником стало ТОВ «Карат мотор». Кросовер має систему безпеки та круїз-контроль, мультимедійну систему та сенсорний дисплей. Крім того замовили додаткову комплектацію: зимову гуму, тонування скла, встановлення сигналізації і комплект килимків для салону.
  1. Два автомобілі Skoda Kodiaq купила і Служба автомобільних доріг у Івано-Франківській області. Їх ціна ‒ по 991 тис. грн. Таким чином постачальник ТОВ «Альянс-Іф» одержало 1,98 млн грн. Щоправда замовник не оприлюднив специфікацію договору, тому невідомо якої комплектації автомобіль.
  1. Замикає рейтинг Служба автомобільних доріг у Тернопільській області, яка купила Toyota Camry Prestige. Дилером стало ТОВ «Кристал моторс» а вартість контракту 984 тис. грн.