Завдяки депутатам на Липинського збудують ще один ЖК з порушенням генплану

17 Вересня 2021

Фото умовне. Джерело: eko-dim.com

Депутати Львівської міськради вчора, 16 вересня, затвердили ТОВ «Автостар Девелоп» проєкт землеустрою щодо надання земельної ділянки на вул. В. Липинського, 56 під багатоквартирні житлові будинки.

Ділянкою на Липинського, 56 користувалось ВАТ «Львівпостач», але в 2018 році її вилучили і зарахували до земель міста. Тоді ж, у 2018-2019 році власником будівель на ділянці стало «Автостар Девелоп», вказано в інформаційній записці до ухвали.

Компанії дозволили орендувати цю ділянку площею майже 0,9 га протягом п’яти років. Орендна плата становитиме приблизно 810 тис. грн в рік. І якщо раніше  цільове призначення було для розміщення будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості, то тепер – для будівництва багатоквартирних житлових будинків. А також вбудованих приміщень громадського призначення та підземного паркінгу.

Ділянка на вулиці Липинського, 56. Джерело: Google Карти

Вигляд території. Фото ЛМР

Згідно з даними містобудівного кадастру Львова, ділянка розташована на територіях складів, баз, комунальних підприємств та потенційної громадської забудови, а зонінгом встановлено торгово-ділову зону Г-2. У 2018 році міськрада надавала дозвіл на розробку детального плану території, куди входила і ця ділянка. Однак досі статус цієї документації «розробляється».

Забудову житлом цієї території підтримали депутати всіх фракцій.

Бенефіціарами «Автостар Девелоп» є Юлія Іваницька і Олег Паракуда, екс-перший заступник міністра Кабміну. За даними YouControl, фірма входить до групи родини Іваницьких, де ключовими особами є співвласниця мережі автосалонів Royal Motors Юлія Іваницька і Олександр Іваницький, депутат Одеської міськради 7 скликання.

Основними напрямками діяльності компаній групи є торгівля автомобілями та легковими автотранспортними засобами та нерухомість. Активи групи: ТОВ «Автостар Львів», ТОВ «Віннер Одеса», ТОВ «Фаворит-Авто» та інші.