«Авалон» з партнерами планує побудувати новий ЖК на Підзамче

17 Вересня 2021

Приблизне місцерозташування майбутнього ЖК. Карти Google

Депутати Львівської міської ради дозволили розробити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вулиці Квітовій, 10 двом львівським підприємствам «Флаверс Хілл» та «Шольц-Транс». За відповідну ухвалу сьогодні під час засідання сесії ЛМР проголосували 42 депутата.

Згідно з ухвалою, підприємствам дозволили виготовити проект землеустрою на відведення земельної ділянки орієнтовною площею 1,58 га для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

Під час пленарного засідання керівник міського управління земельних ресурсів Сергій Коровайник повідомив, що до ухвали є правка від комісії архітектури, містобудування та розвитку територій – збільшити площу ділянки з 1,58 га до 1,92 га для облаштування дитячого майданчика.

На сьогодні межі ділянки ще не сформовані, тут відсутній кадастровий номер, а підставою для оформлення оренди землі є право власності товариств «Флаверс Хілл» та «Шольц-Транс» на будівлі, що тут розташовані. Будівлі – це приміщення колишнього комунального підприємства «Львівське ремонтно-будівельне підприємство механізації робіт» загальною площею понад 1200 кв.м.

Власником цих приміщень ТОВ «Шольц-Транс» стало ще у 2010 році, коли придбало з аукціону арештоване майно цього комунального підприємства за 2,21 млн грн. На той час це становило майже 280 тис. доларів.

Територія колишнього комунального підприємства. Фото: ЛМР

До 2013 року прокуратура Львівської області намагалась оскаржувати результати аукціону, але програла в Верховному суді. Підставою для оскарження результатів торгів прокурори називали «порушення державним виконавцем інструкцій про проведення виконавчих дій». Прокуратура поставила під сумнів те, що на момент арешту майна та його продажу з аукціону, всі приміщення справді належало КП «Львівське ремонтно-будівельне підприємство механізації робіт», яке заборгувало 1,2 млн грн.

В суді прокурори намагались довести, що частина майна належало іншому міському КП – «Львівтепроенерго», на баланс якого приміщення передали за розпорядженням від 2005 року керівника Шевченківської райдержадміністрації.  Проте у суді прокурори не надали достатніх доказів для виключення зі списку проданих об’єктів, тих з них, що належали б іншому власнику. Так само не вдалось довести порушень зі сторони державного виконавця.

Територія, де планують побудувати новий житловий комплекс, згідно з зонуванням, належить до зони Ж-5 (змішана забудова). Детальний план території не розроблявся.

Засновницею ТОВ «Шольц-Транс» є Марія Назаркевич. Підприємство зареєстроване за адресою майбутнього ЖК на вулиці Квітовій, 10. А ТОВ «Флаверс Хілл», яке було створено лише три місяці тому, належить Уляні Мельник. Вона також є співзасновницею ТОВ «Авалон Маркет», де основна доля статутного фонду належить ТОВ «Авалон Інк.».