У Львові обласних чиновників і депутатів піаритимуть за понад 600 тисяч

09 Вересня 2021

Фото умовне, джерело: nikvesti.com

Львівська обласна рада та департамент комунікацій та внутрішньої політики Львівської обласної державної адміністрації віддадуть 610 тис. грн за висвітлення своєї діяльності. Кошти розділять між львівськими онлайн-виданнями та регіональними газетами.

Зокрема обласна рада віддасть 160 тис. грн п’ятьом медіа, які працюють у Львові. Найдорожче новина коштує в онлайн-видання «Львівський портал» − 1 тис. грн за публікацію, тобто за 35 новин редакція отримає 35 тис. грн. За таку ж суму медіаресурус «Варіанти» опублікує 40 новин по 875 грн.

Дещо менше, 34,8 тис. грн отримає онлайн-видання «Дивись. Інфо». Редакція публікуватиме 32 новини по 875 грн за штуку та інтерв’ю чи аналітичні статті про діяльність керівництва та депутатів Львівської обласної ради по 1,7 тис. грн.

А от медіа «Гал-Інфо» опублікує 45 новин по 770 грн за одиницю, тобто загалом отримає 34,6 тис. грн. Найменше, 20 тис. грн віддадуть підприємиці Андріяні Болкун – онлайн-видання «Leopolis», яке напише 50 публікацій по 400 грн.

Редакція «Наші гроші. Львів» вже досліджувала витрати на висвітлення діяльності Львівською облрадою. Тоді ми з’ясували, що насправді йдеться про публікацію анонсів, суб’єктивних блогів, коротких новин та передруків прес-релізів. Фактично обласна рада платить за піар свого керівництва або за публікації, які журналісти написали б і без бюджетних коштів.

Натомість облдержадміністрація роздасть 449 тис. грн регіональним медіа − переможцям конкурсу для редакцій друкованих засобів масової інформації «Четверта влада» у 2021 році. Його провели в межах регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Львівській області у 2021 році. У облдержадміністрації зазначають, що конкурс створений для «підтримки свободи слова та належного висвітлення» діяльності громад та влади.

По 30 тис. грн на розміщення таких публікацій отримають 15 регіональних медіа, наприклад буська газета «Воля народу», жидачівська редакція «Новий час», миколаївське видання «Громада» та львівська газета «Ратуша».

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.

Депутат Львівської міськради Назарій Бербека став власником «Дивись.info»