Фірми зі спільним працівником позмагались за ремонт сільської школи

09 Вересня 2021

Фото: Богдан Савран

Відділ освіти, культури, молоді та спорту Івано-Франківської селищної ради на Львівщині підписав договір із житомирським ТОВ «БК «Теплобудсервіс» на капітальний ремонт покриття домажирської школи.

Роботи обійдуться в 2,7 млн грн, їх повинні виконати до грудня цього року. Згідно з договором, планують здійснити демонтажні роботи, заміну деяких конструкцій покриття, улаштування покриття, системи блискавкозахисту, вогнезахист дерев’яних конструкцій, тощо.

Єдиним конкурентом переможця виступило ТОВ «Фортіс Львів», яке запропонувало свої послуги дорожче на 74 тис. грн. Учасники вперше зустрілися на торгах. А під час аукціону вони не понижували цін, тому перемога дісталась «БК «Теплобудсервіс».

Вірогідна змова

Як виявили «Наші гроші. Львів», між учасниками аукціону на ремонт школи в Домажирі є ознаки змови. Спочатку ми звернули увагу на те, деякі довідки конкурентів мають однакові дефекти. Крім того, за дивним збігом обставин, почерки директорів обох фірм мають візуальну схожість.

У поданих на різні тендери довідках про наявність працівників конкуренти вказували одного і того ж працівника – Іллю Владімирського. У товаристві «БК «Теплобудсервіс» він працює виконробом, а в «Фортіс Львів» столярем.

Крім цього, обидві фірми користуються автомобілем Fiat Ducato, отриманим від львів’янина Романа Зубача. Вказаний у документах обох компаній автомобіль має однаковий номерний знак (ВС8839МС).

Фірма «БК «Теплобудсервіс» хоча є житомирською, але в основному орендує обладнання та техніку у львів’ян. У тендерній документації компанії також вказано залучення про львівського субпідрядника – ТОВ «ВІФА Проект-Буд». Фірма існує з 2003 року під керівництвом Остапа Караїма і активно перемагає у відкритих торгах на Львівщині – за всі роки отримала замовлень на близько 124 млн грн.

Зв’язатись з керівництвом ТОВ «БК «Теплобудсервіс» не вдалося, натомість керівник ТОВ «Фортіс Львів» Віталій Рум’янцев зазначив, що тендерною документацією у них займається Дмитро Олександрович, який перебуває у Львові. На питання про знайомство з керівництвом «БК «Теплобудсервіс» директор відповів, що поняття не має про конкурента і чим він займається.

Про конкурентів

ТОВ «БК «Теплобудсервіс» зареєстроване 2017 року у Житомирській області. Основний вид діяльності товариства – будівництво житлових та нежитлових споруд. З квітня 2021 року співвласником є киянин Олександр Чалий (25%). Донедавна він керував фірмою, а від вересня директором є Андрій Марчук.  Інші 75% належать громадянину Туреччини Аділь Ілдиз. Також він керує ТОВ «І. М. Трейд», яке займається оптовою торгівлею та зареєстроване у Львові.

За весь час реєстрації «БК «Теплобудсервіс» отримало державних замовлень на 3,5 млн грн. У відкритих торгах фірма конкурувала лише з «Фортіс Львів» та львівським підприємцем Юрієм Солуком. Відповідно до інформації з сайту Сlarity-project, Солук свого часу конкурував із «Фортіс Львів», а в їхній документації він вказаний як працівник-бетоняр.

ТОВ «Фортіс Львів» зареєстроване 2016 року у Львові. Керує ним Віталій Рум’янцев, а власником є львів’янин Дмитро Радченко. В основному фірма займається комплексним обслуговуванням об’єктів. За весь час отримала держзамовлень лише на 948 тис. грн.

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.