Лісотехнічний університет закупить для свого табору підозріло дешеве масло

14 Липня 2021

Фото умовне: Freepik

Національний лісотехнічний університет України підписав договір із ТОВ «Промагротрейд» на закупівлю масла. Товар придбали значно дешевше, ніж на ринку, і планують постачати його до оздоровчо-спортивного табору «Лісотехнік», що в селі Рибаківка Миколаївської області.

Замовили вершкове масло жирністю 73% по 125 грн/кг. На оптовому ринку «Шувар» середня ціна такого товару на 32% вища ‒ 165 грн/кг. У публічних закупівлях такого товару у Львівській області впродовж останнього тижня усі ціни були значно вищими.

Наприклад, Львівський державний університет безпеки життєдіяльності купував такий товар по 146 грн/кг, але більшість замовників ще дорожче. Зокрема, Львівський центр легеневого здоров’я придбав масло по 170 грн/кг, відділ освіти Красненської селищної ради та відділ освіти Турківської міськради ‒ по 198 грн/кг та 199 грн/кг, що на 60% дорожче.

Згідно з даними моніторингу середніх споживчих цін, у січні-травні ціна на масло у Львівській області коливалась від 226 до 236 грн/кг.

Підрядник протягом червня-вересня постачатиме університету масло торгової марки «Слобожанка», виробником якого є харківська ТОВ «Фірма Апрель». Компанія-виробник через публічні закупівлі масло продавала лише один раз, в лютому, для харківського коледжу за 126 грн/кг.

Варто зазначити, що ціна на це масло впродовж останнього року майже не змінюється. Наприклад, у 2020 році Южноукраїнська багатопрофільна лікарня підписала контракт на «Слобожанку» по 128 грн/кг.

А у 2019 році Національний лісотехнічний університет також проводив аналогічну закупівлю для оздоровчого табору. Два роки тому масло іншого виробника для табору замовляли по 119 грн/кг.

Про постачальника

ТОВ «Промагротрейд» зареєстроване у Миколаєві, а його власницями є Любов Гайченко та Олена Савченко. З початку 2021 року фірма одержала 400 контрактів на 18,7 млн грн на державних тендерах. Серед них лише 3 закупівлі на 814 тис. грн за відкритими торгами.

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.

Дітям із Закарпаття замовили масло за удвічі дешевшою ринку ціною