Рава-Руського лісничого оштрафували на 51 тисячу за хабар у 70 тисяч

14 Липня 2021

Фото ілюстративне. Джерело: sosna.lg.ua

Жовківський районний суд Львівської області виніс вирок лісничому Рава-Руського лісництва ЛГП «Галсільліс» Роману Солтису, якого підозрювали в отриманні хабаря за незаконну видачу деревини з лісництва.

Джерело: ухвала суду від 7 липня 2021 року.

За матеріалами справи стало відомо, що в кінці 2020 року до лісничого звернувся чоловік з пропозицією придбати для власних потреб 100 м куб. дров. За вивезення деревини із території Рава-Руського лісництва без накладної він запропонував лісничому хабар у розмірі 70 тис. грн. Солтис погодився.

Хабар він отримував трьома частинами: в кінці 2020 року – 14 тис. грн, а вже «після свят», у 2021 році, – ще 14 тис. грн.  Його затримали під час отримання останньої частини неправомірної вигоди у розмірі 42 тис. грн. Після затримання йому повідомили підозру за ч.3 ст. 368 ККУ (одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Суд врахував, що Роман Солтис має на утриманні двох неповнолітніх дітей, його щире каяття та сприяння розкриттю злочину, а тому призначив покарання у вигляді штрафу розміром 51 тис. грн. Крім цього, лісника позбавили права «займатись діяльністю чи обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих обов`язків» терміном на один рік.

Матеріал підготовлено за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження». Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження».

Тихо, вони рубають