Суд арештував земельні ділянки, які віддала в приватні руки ексголова сільради на Золочівщині

18 Червня 2021

Фото ілюстративне. Джерело: lexinform

Золочівський районний суд Львівської області наклав арешт на п’ять земельних ділянок в рамках кримінального провадження щодо дій колишньої голови села Підлипці Ганни Гуменюк, якій 16 червня оголосили підозру в службовому підроблені та зловживанні владою.

Джерело: ухвала суду від 9 червня 2021 року.

Згідно з матеріалами справи, Ганну Гуменюк підозрюють  в тому, що вона підробила рішення сесії сільської ради, яким у приватну власність віддали 9 га землі. Сесія нібито відбулась у листопаді 2020 року, але слідчі допитали 10 депутатів, які запевнили, що не були присутні на ній та не приймали рішення про передачу земель. Землі призначені для ведення особистого селянського господарства й оцінені в 4 млн грн.

Три арештовані земельні ділянки розміщені в селі Плугів. Їхніми власниками є Галина Шутяк, Анатолій Шутяк та Любомир Шутяк. Останній є співзасновником ТОВ ВТФ «Захід-Львів». Його партнером по підприємству є Орест Дужий, який сьогодні є старостою сіл Плугів, Тростянець, Новоселище, Кам’янисте, Руда та Підлипці.

Ділянки Шутяків в селі Плугів

Ще одна з арештованих ділянок розміщена в селі Руда в межах урочища «Озера» й передана в користування Володимиру Дольняку. А ділянка розміром 1 га в селі Підлипці – Василю Личаку.

Підозрюваній ексголові села Ганні Гуменюк загрожує штраф або обмеження волі строком до 3 років з позбавлення права обіймати керівні посади до 3 років. За повідомленням прес-служби Львівської обласної прокуратури, екскерівниці обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту.