ТОП-5 закупівель тижня для боротьби з COVID-19

07 Грудня 2020

Протягом 30 листопада-5 грудня бюджетні установи в п’яти областях Західної України підписали 768 договорів на загальну суму 170 млн грн за спеціальною процедурою закупівель для боротьби з COVID-19. Минулого тижня на аналогічні закупівлі спрямували 83,7 млн грн.

Найбільше коштів за укладеними угодами витратять на Львівщині – 86 млн грн. Друге місце в рейтингу посідає Івано-Франківська область з 31 млн грн. На Тернопільщині для подолання коронавірусної інфекції спрямували 21 млн грн, а на Буковині – 18 млн грн. Найменше грошей виділили на Закарпатті – 13,8 млн грн.

Найбільші угоди

  1. Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф придбає десять спецавтомобілів за 19,6 млн грн. Товар поставить ТОВ «Автоспецпром», один з найбільших постачальників «швидких» для лікарень. Медики отримають спеціалізовані автомобілі типу В на базі Citroen Jumper. Один такий автомобіль коштує 1,96 млн грн.
  2. Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги Львова отримає обладнання для кисневої станції за 11 млн грн у ТОВ «Алві-лайн». Киснева станція складається із двох генераторів кисню PSA AS-J виробництва американської компанії AirSep за 4,87 млн грн кожна. Окрім генераторів, медики також замовили три компресорні моделі Atlas Copco на 1,32 млн грн.
  3. Військово-медичний клінічний центр Західного регіону купить 18 апаратів штучної вентиляції легень SV300 за 8,7 млн грн. Відповідний договір підписали з ТОВ «Здраво», великим постачальником медичного обладнання. Один такий вентилятор легень обійдеться центрові у 485 тис. грн.
  4. Надвірнянська центральна районна лікарня замовила рентгенівську систему OPERA T30cs за 7 млн грн у ТОВ «Медгарант». Обладнання оновлять вперше з 1987 року. Медики отримають рентген-апарат на три місця італійського виробника General Medical Merate. Апарат дозволяє збільшити кількість обстежень та знижує дозу опромінення на пацієнтів.
  5. Військово-медичний клінічний центр Західного регіону закупить ще 12 вентиляторів легень Ювент-Т за 6,9 млн грн. Товар поставить ТОВ «Медбаланс». Один такий апарат штучної вентиляції легень коштуватиме 581 тис. грн.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.