Міська лікарня Франківська розширить кисневу систему за майже 5 млн грн

08 Грудня 2020

Івано-Франківська міська клінічна лікарня №1. Скрін із Google.

Івано-Франківська міська клінічна лікарня №1 розширить кисневе постачання за 4,8 млн грн. Підряд отримало київське ТОВ «Кріо-Мед-Сервіс».

Додатковий кисень проведуть у терапевтичне відділення, реанімацію та відділення невідкладної медичної допомоги, − розповіла редакції заступниця директора з економічних питань Галина Швачук.

За її словами, після робіт доступ до кисневих точок матимуть 180 з 200 ліжок. Наразі кисень під’єднаний до 77 ліжок, медики також використовують кисневі концентратори.

Для розширення кисневої системи на території лікарні встановлять 5-тонний газифікатор кисню, кисневу стаціонарну станцію, шафу для зберігання балонів та рампу для кисню на десять балонів.

Роботи завершать до кінця березня 2021 року. Така система дозволить медикам уникнути труднощів на випадок збільшення пацієнтів.

«У нас зараз є кріогенні циліндри, однак їх потрібно постійно поповнювати − ми возимо майже кожного дня по 2 тонни медичного кисню. Теперішня система кисневого постачання наразі витримує навантаження. Але якщо збільшиться кількість хворих, вона може підмерзнути чи поламатися», − зазначила Галина Швачук.

Про підрядника

Компанія «Кріо-Мед-Сервіс» зареєстрована 2018 року в Київській області. Її власниками є Володимир Жирохов та Сергій Защенков. Останній також володіє ТОВ Фірма «Кріогенсервіс» − лідером серед постачальників медичного кисню за поточний рік.

Протягом 2019-2020 років фірма «Кріо-Мед-Сервіс» отримала державних замовлень на 6,4 млн грн. Поточна угода – найбільша для компанії. Також серед інших великих договорів – постачання кріогенного газифікатора за 1,6 млн грн для Васильківської центральної районної лікарні на Київщині.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.