Цьогорічний капремонт двох вулиць у Винниках коштуватиме понад 30 млн грн

06 Листопада 2020

Вулиця І.Франка у Винниках у 2017 році (фото Винниківська міськрада)

Виконавчий комітет Винниківської міськради 3 листопада підписав два договори з ТОВ «Шляхове ремонтно-будівельне управління № 65» на капітальний ремонт доріг по вул. Франка та вул. Шевченка загальною вартістю майже 30,7 млн грн. Про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro.

Ремонт вул. Франка коштуватиме 23,4 млн грн, а Шевченка – 7,2 млн грн (включно із встановленням зупинки). Обидві вулиці планують відремонтувати до кінця року.

На обох тендерах конкурентом ШРБУ № 65 було ТОВ «Шляховик-Т», під час аукціону фірми не знижували свої первинні пропозиції. Договірною ціною в двох договорах на зарплати передбачено 1,4 млн грн, на покриття ризику – майже 0,5 млн грн, а прибуток закладено на рівні 218 тис. грн.

«Шляховик-Т» зареєстрували у лютому 2019 року. Її першим власником був Мнацаканян Сірак, однак рівно рік тому вона перейшла у власність Олегу Вітковському і Миколі Карпцю. «Шляховик-Т» всю свою техніку орендує в ТДВ ШРБУ №88, МПП «Нара» та його засновника Самвела Аветісяна.

Антимонопольний комітет влітку цього року визнав ШРБУ №88 та «Нара» змовниками і оштрафував їх на 544 тис. грн, тобто тепер три роки вони не можуть брати участі у відкритих торгах. На «Шляховик-Т» також перейшли працювати кілька їх працівників, а ремонтну майстерню, бітумосховище, склади фірма орендує в ШРБУ №88 у Самборі, на вулиці Чорновола, 161.

Раніше співвласниками ШРБУ №88 були Леся Магера, Володимир Магера і Юрій Сворень, які також є основниками власниками фірми, яка виграла на цьому тендері – ШРБУ №65.

Власниками найбільших часток у компанії «Шляхове ремонтно-будівельне управління №65», за даними сайту YouControl, є: Леся, Володимир та Ігор Магери (35%), Юрій Сворень (51%) і Олена Химич (12%). Цьогоріч отриманія отримала перемогу в тендерах на 220 млн грн.