У Закарпатському центрі легеневого здоров’я відкривають додаткове приміщення для прийому хворих на COVID-19

06 Листопада 2020

Центр легеневого здоров'я. Фото: скрін відео Суспільне Закарпаття

Закарпатський обласний клінічний фтизіопульмонологічний лікувально-діагностичний центр (надалі «Центр легеневого здоров’я») 3 листопада підписав договір із приватним підприємством «Беркут» на ремонт другого терапевтичного відділення за 404 тис. грн. Це дозволить Центру забезпечити додаткових 30 місц для прийому хворих на коронавірус.

Нагадаємо, як повідомив голова Закарпатської ОДА Олексій Петров, з 4 листопада відділення усіх лікарень Ужгорода, які приймають хворих на COVID-19 заповнені на 100%.

За інформацією порталу електронних закупівель Prozorro, угоду на ремонт додаткового відділення провели за спрощеною процедурою звітування для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемій коронавірусної хвороби COVID-19.

У договорі не зазначено, коли підрядник повинен закінчити ремонт, а датою завершення робіт вважатиметься дата підписання акту про приймання виконаного обсягу робіт.

Як пояснив заступник директора «Центру легеневого здоров’я» Сергій Роман, медичний заклад приймає хворих на коронавірусну хворобу і зараз має в наявності 56 ліжкомісць. Раніше у центрі також лікувались хворі на туберкульоз, отож розмістити більшу кількість пацієнтів не було можливості. Тому через термінову потребу, проводять ремонт відділення, яке також прийматиме хворих із COVID-19. У відділенні буде мінімум 30 додаткових місць.

Сергій Роман додав, що в Центрі легеневого здоров’я планують провести також інші ремонтні роботи, але з цим є певні складності, через небезпеку захворіти для підрядників.

«Наступного тижня ми плануємо провести закупівлю на ремонт корпусу, де в нас лікуються хворі на ковід. Зараз важко такі закупівлі проводити, бо підрядні організації не хочуть до нас йти», – пояснив він.

Також за словами заступника директора невдовзі планують провести ремонт системи кисневого постачання, оскільки, в Центрі є проблеми із забезпеченням киснем, зокрема потрібен резервуар для його зберігання.

Приватне підприємство «Беркут» зареєстроване у селі Ільниця, Іршавського району, а його власницею є Галина Липчий. З початку 2020 року, фірма отримала сім державних замовлень на 3,1 млн грн.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.