Фірма, яку підозрюють в завищенні вартості робіт, реконструюватиме школу за 9 млн грн в Новому Селі

19 Липня 2018

Управління капітального будівництва Тернопільської обласної державної адміністрації в результаті відкритих торгів уклало договір з ТОВ «Глобал білд інжиніринг» на реконструкцію Новосільської загальноосвітньої школи за 9,2 млн грн. Про це повідомляється на сайті публічних закупівель Prozorro.

За ці кошти переможець торгів проведе реконструкцію загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ім. Мирона Зарицького в селі Нове Село (Підволочиський район Тернопільської області). Технічним завданням передбачено, утеплення даху та фасадів, нанесення вогнезахисного покриття, штукатурення стін та ремонт підлоги. Крім того, фірма облаштує школу комплектами меблів, панельними стендами і т. д. Роботи планують завершити до кінця 2018 року.

Згідно з договірною ціною, витрати підприємства на заробітну плату працівників дорівнюватимуть 1,3 млн грн, тобто 14% від суми закупівлі, а прибуток – 236 тис. грн (2,5% відповідно). Фінансування здійснюватимуть за кошти місцевого та державного бюджетів. Зокрема, на сайті Тернопільської ОДА зазначено, що 6,6 млн грн для виконання цих робіт виділив Кабмін з коштів Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР).

Крім переможця участь в торгах взяла лише одна компанія: ТОВ «СК-Рембудреставрація» із остаточною пропозицією на 40 тис. грн дорожчою.

ТОВ «Глобал білд інжиніринг» зареєстроване рік тому у Тернополі, а його власниками є Павло Гладун (15%), Надія Лисак (35%) та Дмитро Лотоцький(50%).

Незважаючи на недавній початок діяльності,  фірма вже встигла отримати вісім держзамовлень загальною вартістю 17,3 млн грн. Крім того, фірма вже стала фігурантом кримінального провадження щодо розтрати державних коштів. На даний час слідчі управління ГУ Нацполіції в Тернопільській області проводять досудове розслідування «за фактом розтрати зі сторони посадових осіб Управління капітального будівництва Тернопільської ОДА та посадових осіб «Глобал Білд Інжиніринг» бюджетних коштів, виділених на проведення робіт з реконструкції з добудовою Козівської дитячо-юнацької спортивної школи в смт. Козова Тернопільської області».

Згідно з матеріалами справи, у 2017 році фірма уклала договір з УКБ Тернопільської ОДА на реконструкцію школи за 3,4 млн грн. Слідчі встановили, що фактично на об’єкті було виконано не всі оплачені роботи, але за документами – в повному обсязі.