Дві фірми з однаковими довідками позмагались на торгах обленерго на лічильники з автоматичним передаванням даних

19 Липня 2018

ПАТ «Львівобленерго» 16 липня підписало договір з ТОВ «МГС» на постачання лічильників на загальну суму майже 3 млн грн. Про це стало відомо з сайту публічних закупівель Prozorro.

Замовили 150 електронних трифазних лічильників напівпрямого включення по 11,6 тис. грн та ще 110 прямого включення по 11,3 тис. грн виробництва компанії «Iskraemeсo d.d.» (Словенія), в яких передбачені модулі для передачі даних GSM/GPRS. Лічильники замовили в комплекті з антенними з’єднувачами AS-5S.

Причому минулоріч аналогічний товар «МГС» продавало «Львівобленерго» дешевше.

Лічильники того ж виробника пропонувало на торгах і ТОВ «Іскрател Україна» – єдиний конкурент «МГС».  Під час аукціону конкуренти не знизили своїх пропозицій, і різниця між ними й далі становила лише 374 гривні і 40 копійок.

Проаналізувавши документи учасників, ми також виявили, що фірми подали багато дослівних довідок, які «Львівобленерго» вимагало у довільній формі, наприклад, про захист довкілля, про відсутність судимостей та боргів, тощо.

Харківське ТОВ «МГС» також надало довідку про наявність двох сервісних центрів, адреса одного з яких співпадає з місцем реєстрації ТОВ «Іскрател Україна» – це бізнес-центр на у Києві, на вул. Січових Стрільців, 72А.

ТОВ «МГС», яке створили в березні 2017 року, належить Оксані Герман, Євгенію Кондратенко та В’ячеславу Пальчику, який також є директором. До цього фірма лише двічі перемагала на торгах, знову ж таки від «Львівобленерго», загалом на 2,16 млн грн. Щоразу єдиним конкурентом було ТОВ «Іскрател Україна».