Міська рада спробувала виселити Антонова за те, що він торгує не лише хлібом

03 Березня 2014

Господарський суд Львівської області не задовольнив позов управління комунальної власності Львівської міської ради до ПП “Міська оренда” про розірвання договору оренди та виселення.

Згідно з рішенням суду, у 1994 році Управління комунального майна Львівської міської ради народних депутатів та ВАТ “Львівський хлібокомбінат”, правонаступником якого є ПП “Міська оренда”, уклали договір оренди приміщень по вул. Ів. Франка, 89 терміном до 2022 року включно для організації фірмової торгівлі хлібобулочними виробами.

Міськрада звернулася до суду, оскільки підприємство використовувало приміщення не за цільовим призначенням. Мовляв, окрім хлібобулочних виробів продають товари підакцизної групи.

Суд встановив, що жодна з умов договору не передбачає обов’язку підприємства здійснювати торгівлю в об’єкті оренди лише хлібобулочними виробами, аналогічно, як і немає заборони реалізовувати будь-які інші групи товарів. З цих причин у позові міськради було повністю відмовлено.

Згідно з ЄДР, засновником ПП “Міська оренда” є ПАТ “Концерн Галнафтогаз”. Президентом компанії є Віталій Антонов. За даними SMIDA за останній квартал 2013 року, 90,25% акцій “Концерну Галнафтогаз” належить кіпрському “Джи Ен Джи Рітейл Паблік Лімітед”.

Довідково. До підакцизних товарів належать: спирт етиловий та інші спиртові дистиляти, алкогольні напої, пиво; тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну; нафтопродукти, скраплений газ; автомобілі легкові, кузови до них, причепи та напівпричепи, мотоцикли.