Матір сільського старости впорядкує прибудинкову територію сільради за 1,1 млн грн

17 Травня 2023

37-річний Назар Рогач є старостою трьох сіл Бісковицької громади на Самбірщині (фото з соцмереж)

Бісковицька сільська рада віддала підряд на благоустрій своєї прибудинкової території матері старости трьох сіл Бісковицької громади. 62-річна жінка зареєструвала ФОП лише вісім місяців тому, а вартість робіт за угодою сягає 1,1 млн грн. Про це стало відомо з порталу електронних закупівель Prozorro.

Бісковицька сільська рада Самбірського району Львівської області вирішила впорядкувати прибудинкову територію сільради, а саме: озеленити, встановити лавочки, ліхтарі та смітники, укласти бруківку під пішохідні доріжки та автомобільну стоянку. Вартість робіт оцінена в 1,1 млн грн, що дозволило закупити їх поза процедурою відкритих торгів. Бісковицька сільрада уклала пряму угоду з підрядником – ФОП Рогач Євгенія Миронівна, мешканкою села Воютичі Бісковицької громади. Наразі це перше і єдине державне замовлення підприємиці.

В угоді на благоустрій прибудинкової території Бісковицької сільради підприємиця вказала електронну адресу (nazar1985rogach@gmail.com), що належить її сину Назару Рогачу, який є старостою сіл Воютичі, Заріччя і Язи Бісковицької громади. Ця громада об’єднує 34 села з адміністративним центром у селі Бісковичі.

До 2012 року Назар Рогач також був зареєстрований як фізична особа-підприємець і займався нерегулярними пасажирськими перевезеннями. У 2015-му він балотувався у депутати села Воютичі і вказував, що безробітний.

 

Цей матеріал підготовлено в рамках проекту Інституту висвітлення війни та миру за фінансової підтримки МЗС Королівства Норвегії. Зміст публікації є винятковою відповідальністю редакції i не відображає погляди МЗС Королівства Норвегії чи Інституту висвітлення війни та миру.