Екс-директора «Арени Львів» звинувачують у недбалості через закупівлю китайських відеокамер

02 Липня 2024

Колишньому директору державного підприємства «Арена Львів» Юрію Майбороді повідомили про підозру  в службовій недбалості через закупівлю китайських камер відеоспостереження за завищеними цінами. Слідчі підозрюють, що переплата на цій закупівлі сягнула 2,9 млн грн.

Юрій Майборода (фото Facebook)

Юрій Майборода (фото Facebook)

Про оголошення підозри 69-річному Юрію Майбороді повідомила 2 липня поліція і прокуратура. Офіційно йому інкримінують ч.2 ст. 367 ККУ (службова недбалість). Майбороду відсторонили від посади заступника директора стадіону і У лютому 2024 року Юрія Майбороду перевели на посаду заступника директора, зараз «Арену Львів» очолює Дмитро Сабатович та обрали запобіжний захід – двомісячний нічний домашній арешт.

У листопаді минулого року NGL.media детально аналізувало угоду «Арени Львів» з харківською компанією «Системний простір», за яку тепер доводиться відповідати Юрію Майбороді. Тоді ми звернули увагу, що китайський виробник Tiandy Technologies, камерами якого планують обладнати львівський стадіон, перебуває у санкційному списку США як виробник потенційно шпигунського обладнання.

Сам Юрій Майборода своєї провини у службовій недбалості не визнає. У коментарі Tvoemisto.tv він заявив, що ініціаторкою тендеру була його попередниця Ольга Манько, яка нібито підтримувала контакт з компаніями, які брали участь у закупівлі.

«Сам тендер оголошувався при мені, але вона його готувала. Для мене не було суттєво, яку участь у цьому вона брала, важливо було, аби уповноважений з питань державних закупівель провів все згідно з чинним законодавством. Проте в тендері брали участь лише ті компанії, з якими вона вела переговори та підтримувала контакти. Є відповідні підтверджуючі документи, включно з тими, які вона особисто підписала», – заявив Юрій Майборода.