Міноборони заявило про перегляд стандартів товарів для ЗСУ після розслідування NGL.media

Військове відомство оголосило про звільнення керівництва ГУРСМЗ
27 Червня 2024

Міністерство оборони заявило про зміну керівництва та реорганізацію Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ (ГУРСМЗ). Окрім того, Міноборони має намір переглянути раніше прийняту технічну документацію та забезпечити прийняття нової у відповідності зі стандартами та практиками НАТО.

NGL.media публікує лише ексклюзивні розслідування та аналітику на основі великих даних. Підпишіться, щоб отримувати наші найкращі історії

Про зміну керівництва ГУРСМЗ і розробку нових стандартів участі у тендерах Міноборони заявило через два дні після виходу розслідування NGL.media про завищену вартість армійських фляг з Китаю. Однією з основних причин завищення вартості стали технічні специфікації, розроблені та затверджені ГУРСМЗ, що унеможливили участь у тендерах українських компаній, які можуть постачати товари для ЗСУ значно дешевше.

«Деякі технічні специфікації були розроблені кілька років тому, і наразі не відповідають вимогам ведення великої війни. Ми націлені переглянути всі специфікації, щоб допустити до торгів «Державного оператору тилу» якомога більше місцевих виробників, і забезпечити ЗСУ якісними тиловими товарами», – заявив керівник департаменту політики закупівель Міноборони Гліб Канєвський.

Підтримуєте такі зміни? Підтримайте NGL.media!

Навіть маленькі внески роблять можливими великі розслідування