У Дніпрі зменшили вартість утеплення будинків на 64 млн грн після виявлених переплат

Департамент житлового господарства Дніпровської міськради зменшив на 63,7 млн грн вартість контрактів з утеплення багатоповерхових будинків, які фінансує ЄБРР. Раніше про завищення вартості у цих контрактах щонайменше на 40-50 млн грн повідомляли NGL.media і моніторинговий портал Dozorro.

Нагадаємо, що аналіз кошторису проектів з утеплення 13 багатоповерхівок у Дніпрі загальною вартістю майже 425,5 млн грн, проведений NGL.media у середині квітня, виявив переплату на 49,7 млн грн. За оцінкою аналітиків моніторингового порталу Dozorro, опублікованою кількома тижнями пізніше, завищення вартості утеплення будинків склало не менше 39,4 млн грн. 

NGL.media уже 11 років займаються розслідуваннями. Підпишіться, щоб отримувати наші найкращі історії

У підсумку департамент житлового господарства Дніпровської міської ради підписав з підрядником додаткові угоди, якими зменшив вартість контрактів на 63,7 млн грн, про це повідомила Дніпропетровська ОВА. Таким чином загальна вартість капремонту і утеплення будинків подешевшала на 15%.

Підрядником у всіх 13 проектах капремонту і утеплення багатоповерхівок, 11 з яких фінансує Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР), залишилося місцеве ТОВ «Старбудконтракт».


Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки National Endowment for Democracy. Зміст публікації є винятковою відповідальністю редакції i не відображає погляди National Endowment for Democracy