Київська поліція планує віддати замовлення підприємиці з «чорного списку» АМКУ

Людмила Порицька втратила право на отримання бюджетних підрядів

Головне управління Національної поліції у місті Києві вирішило підписати договір з підприємицею Людмилою Порицькою на поставку системи відеоспостереження за 482,78 тис. грн. При цьому постачальниця досі знаходиться в «чорному списку» Антимонопольного комітету за змову під час тендеру, і не має права на отримання підряду під час конкурентних торгів.

Людмила Порицька виявилась єдиною учасницею оголошеної ГУ НП у місті Києві закупівлі. При очікуваній вартості 483 тис. грн підприємиця зголосилась поставити товар лише на 222 гривні дешевше. Оскільки конкурентів на торгах не було, а до її документів питань не виникло, поліція повідомила про намір підписати з нею договір.

Якщо контракт все ж підпишуть, Нацполіція порушить не лише закупівельне законодавство, а й вимоги власної тендерної документації. За умовами останньої, замовник мав відхилити пропозицію учасника, який протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за змову на торгах. Щодо Порицької, то таке рішення АМКУ прийняв у червні 2021-го, присудивши їй 42,42 тис. грн штрафу. Цю змову виявила редакція NGL.media за рік до того.

У поточному тендері Людмила Порицька обіцяє поставити 86 одиниць техніки, а саме 8 IP-реєстраторів, 70 IP-камер з роздільною здатністю 2.0 та 4.0 мегапікселя, а також 8 жорстких дисків (HDD) ємністю 8 Тб кожен до 15 серпня.

Прикметно, що поліція серед своїх вимог вказала на необхідність конекту замовленого обладнання з програмним забезпеченням «СаМаР». Авторське право на нього має підприємець Олексій Вихристюк, якому, серед іншого, належить і ТОВ «Зетпро технолоджи». Саме за змову з цією фірмою в 2021 році Порицька отримала свій штраф від АМКУ.

Журналісти NGL.media кілька днів намагались додзвонитись до завідувача сектором з організації закупівель ГУ НП у місті Києві, однак безрезультатно. А от сама Людмила Порицька, почувши питання про «чорний список» АМКУ та свою участь у тендері Нацполу, повідомила, що наразі їй незручно коментувати цю ситуацію.

За даними держреєстру, підприємиця зареєструвалась у 2016 році. З того часу вона отримала 89 замовлень на 4,27 млн грн через систему Prozorro.

Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки National Endowment for Democracy. Зміст публікації є винятковою відповідальністю редакції i не відображає погляди National Endowment for Democracy